Afd. 4: Beboerne i nedrivningsblokkene svarer på spørgsmål om udviklingsplanen

Afdeling 4 – Gellerupparken

Helle Hansen hænger indbydelse til infocafé op i opgangene.

Helle Hansen hænger indbydelse til infocafé op i opgangene.

Gellerupparkens afdelingsbestyrelses ring på døren-aktion fortsætter indtil vinterferien

Af Elsebeth Frederiksen, foto Lars Bangsheim og Bo Sigismund

I december begyndte afdelingsbestyrelsen at ringe på hos beboerne i de syv blokke, der i udviklingsplanen er dømt til nedrivning, for at høre beboerne, hvad de tænker. Og det er blevet til rigtig mange snakke og diskussioner, fortæller Helle Hansen fra afdelingsbestyrelsen. Hun er nået rundt til over halvdelen af de 34 opgange.

Helle Hansen ringer på døren hos beboerne for at høre beboerne, hvad de tænker.

Helle Hansen ringer på døren hos beboerne for at høre beboerne, hvad de tænker.

”Jeg har oftest været forbi sent på eftermiddagen eller først på aftenen. Her er der faktisk rigtig mange beboere, der er hjemme. Og de vil gerne snakke og svare på de fem spørgsmål, som jeg har med,” fortæller hun og oplyser, at hvis beboerne ikke er hjemme, så får de spørgeskemaet smidt ind gennem brevsprækken, så de selv kan udfylde og aflevere hos boligforeningen.

Det, afdelingsbestyrelsen gerne vil høre, er hvad beboerne tænker lige nu. Er de allerede i gang med at flytte, har de måske fundet privat udlejning et andet sted, eller vil de allerhelst blive boende i Gellerup i deres egen blok?

Seks torsdage har afdelingsbestyrelsen holdt info-cafe i boligforeningens foyer.

Seks torsdage har afdelingsbestyrelsen holdt info-cafe i boligforeningens foyer.

Beboercafé med aktivitet
På et opslag i opgangene har afdelingsbestyrelsen oplyst, at der hver torsdag eftermiddag åbner en lille cafe i hjørnet i foyeren i Brabrand Boligforenings nye administrationsbygning på Edwin Rahrs Vej. Her har beboerne kunnet komme og stille spørgsmål og høre sidste nyt om planen.

Det tilbud har flere beboere benyttet sig af, de er kommet for at få information og fortælle, hvordan de har det. Og der er kommet mange ideer frem om temaer til kommende cafe-møder, der vil kunne holdes i løbet af foråret. Blandt andet bliver der efterlyst en mulighed for at kunne få psykologbehandling eller anden form for samtale om det stress og ubehag, som følger med at leve lang tid i uvidenhed om, hvad der skal ske i fremtiden.

Beboerinfocafeen holder i denne omgang åbent for sidste gang torsdag den 6. februar.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt