Beboerne i Skovgårdsparken protesterer: Flyt jer selv!

Kampagner med flyttekasser, hjemløse nøgler og Almen Modstand skal få politikerne til at flytte sig

Tekst Helle Hansen, fotos Morten Korsgaard og Thomas Søndergaard

Annalise Rasmussen er 80 år gammel og har boet i Skovgårdsparken i 39 år. Hun har ikke lyst til at flytte.

Annalise Rasmussen er 80 år gammel og har boet i Skovgårdsparken i 39 år. Hun har ikke lyst til at flytte.

En blæsende eftermiddag i starten af oktober samledes en halv snes beboere i Skovgårdsparken for at tage hul på en kampagne, der med flyttekasser symbolsk skal vise nedrivnings-politikerne, at beboerne siger ”vi flytter ikke, flyt jer selv”.

“Flyt jer selv” er et forsøg på at råbe politikerne på Christiansborg op. Og Skovgårdsparken håber, at andre boligforeninger vil være med. Opfordringen går på, at politikerne skal tænke sig om, før de henover hovedet på uskyldige beboere beslutter at rive tusindvis af hjem ned.

Det kan vi vist godt kalde en mur af protester.

Det kan vi vist godt kalde en mur af protester.

50.000 og farvel
Skovgårdsparken er siden også blevet landskendt for tilbuddet til beboere på overførselsindkomster om en flyttehjælp på 50.000 kroner. Et kontroversielt forslag, som dog på få dage fik ændret lovforslaget. Men også et tilbud, flere beboere fra Afdeling 3 har henvendt sig for at høre mere om.

Hjemløse nøgler og Almen Modstand
Hjemløse Nøgler og Almen Modstand er andre beboerdrevne initiativer, der har kampagner på Facebook og møder. I Gellerup vil der fredag den 18. november kl. 15 ud for E&P Huset på Karen Blixens Boulevard foregå en happening, hvor alle beboere opfordres til at møde op.

Menneskekæde fra Gellerup til Bispehaven
Fredag eftermiddag den 30. november, dagen før ghettolovgivningen træder i kraft den 1. december, skal der dannes en menneskekæde mellem Gellerup, Toveshøj og Bispehaven, som er de afdelinger, der først vil blive hårdt ramt at den nye lov.

Hånd i hånd langs ringvejen vil beboerne symbolsk spærre for lovgivningen, som kan betyde nedrivningen af 1000 boliger i de tre afdelinger.
Men der er lang vej fra loven træder i kraft til nedrivningerne er en realitet – og modstanderne vil gøre alt for at forsøge at spærre for, at loven nogensinde bliver ført ud i livet.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt