Aniisa har endelig fået job

Det boligsociale arbejde viser vejen til jobs

Tekst og foto Elsebeth Frederiksen

I november var der et jobevent i Skovgårdsparken. Her deltog virksomheder og beboere, som ledte efter arbejde. Her kunne de komme til jobsamtale om jobs, der var ledige. Det var mest rengøringsjobs, men der var også et enkelt i Føtex, hvor de søgte en morgenopfylder.

En af dem, der var mødt op til samtaler, var 43-årige Aniisa Abdi Ahmed, som har været ledig i næsten 10 år. Hun har tidligere erfaring fra rengøring på et plejehjem og en skole, men det har været svært for hende at finde arbejde siden.

Hun har søgt meget, men kom ikke engang til samtale. Det kom hun denne gang, og det har også givet hende job. Fra 1. januar skal hun gøre rent i Hans Broges Parken. Jobbet er på 14,5 timer om ugen, men det passer hende fint, da hun lige nu læser på VUC, så et fuldtidsjob er svært at kombinere med studier.

Uddannelse er vigtig for Aniisa.

Uddannelse er vigtig for Aniisa.

Vil gerne være SOSU-hjælper
”Det er vigtigt at have en uddannelse,” siger hun.

”Kontanthjælp er ikke godt at være på. Det er meget bedre at have et arbejde. Så har mine børn også nogen at se op til.”

Aniisa har fem børn, hvor den ældste er 17 år gammel. De ældste har også fortalt hende, at de er glade for, at hun er kommet i arbejde.
”Mine børn har været nervøse, fordi jeg ikke har et arbejde.”

Hun fortæller, at de ældste følger med i nyhederne og har hørt om ghettopakken. Derfor er de bange for, at de er nødt til at flytte, fordi hun ikke har arbejde. Men det er ikke nødvendigt at være bange nu.

Når hun er færdig med at tage de nødvendige fag på VUC, vil Aniisa i gang med at læse til SOSU-hjælper. Hun mener ikke, at arbejdet er så hårdt, fordi de netop lærer, hvordan man løfter, så hun ikke får ondt i ryggen. Hun vil også gerne arbejde med mennesker og gerne ældre mennesker.”

Jeg elsker at hjælpe andre,” forklarer hun.

Anbefaler det boligsociale hus
Aniisa synes, hun har fået god hjælp af de ansatte i det boligsociale hus og vil gerne anbefale andre at bruge de muligheder, der er på stedet. Så måske er der snart flere gode historier at skrive.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt