Mulighed for at aftale om Gellerup kan være klar til marts

Formand Keld Albrechtsen tilfreds med opstartsmødet med borgmesteren om den nye udviklingsplan

Fredag den 7. december klokken 11 mødte formand for Brabrand Boligforening Keld Albrectsen sammen med direktør Keld Laursen og projektchef Ole Bech Jensen op på Aarhus rådhus for at tage hul på forhandlingerne om den kommende udviklingsplan for Gellerupparken og Toveshøj.

På mindre end en time var det indledende møde på borgmesterkontoret overstået, og delegationen fra Brabrand blev fulgt udenfor døren af kommunens juridiske chef, Christian Mølgaard.

”På mødet var der enighed om, at jo mere vi kan blive enige om her i byen, jo bedre. Holdningen på begge sider er, at det er en fordel for byen og for kvarteret. Men det betyder, at vi skal finde hinanden i et kompromis,” fortalte Keld Albrechtsen til Skræppebladet efter mødet.

”Der er processen, vi har aftalt i dag. Og jeg hæfter mig ved, at vi på mødet i dag var enige om, at vi skal nå frem til enighed”.

Skræppebladet fangede boligforeningens delegation uden for borgmesterkontoret efter mødet. Fra venstre: Formand Keld Albrecht, Aarhus Kommunens juridiske chef, Christian Mølgaard, direktør Keld Laursen og projektchef Ole Bech Jensen.

Skræppebladet fangede boligforeningens delegation uden for borgmesterkontoret efter mødet. Fra venstre: Formand Keld Albrecht, Aarhus Kommunens juridiske chef, Christian Mølgaard, direktør Keld Laursen og projektchef Ole Bech Jensen.

Nedsat embedsmandsgruppe

Men først er der nogle vigtige spørgsmål, der skal afklares. Blandt andet arealspørgsmålet, der danner grundlaget, for den måde procentdelen af almene boliger bliver opmålt for at nå de 40 procent, loven kræver.

”Vi er blevet enige om at nedsætte en embedsmandsgruppe, der skal arbejde videre med det og en række andre spørgsmål,” fortæller formanden og oplyser, at Brabrand Boligforening i forbindelse med det arbejde får de rådgivning af jurister fra BL – Almene Boliger.

”Resultaterne af arbejdet i embedsmandsgruppen skal være klart til næste møde med borgmesteren, som er aftalt til torsdag den 31. januar.”

Måske plan til marts

”Hvis alt går godt med arbejdet i embedsmandsgruppen, og vi bliver enige om et fælles udgangspunkt, hvad vi forhåbentlig bliver, så kan vi gå i gang med at udarbejde en aftalen, som så gerne skal ligge klar til det næste møde med borgmesteren, der er aftalt til torsdag den 7. marts,” forklarer Keld Albrechtsen.

”Og hvis alt også her er i orden, og vi stadig kan enes, så kan vi formentlig indgå aftalen, som efterfølgende skal godkendes både i byrådet i boligforeningens repræsentantskab. Sådan kan det gå, hvis vi er enige om, hvordan loven skal forstås. Og hvis vi bliver enige, så kan vi også gå til ministeren med resultatet og få det godkendt,” forudser formanden.

Ingen blokke udpeget

Antallet af blokke, der skal nedrives, blev slet ikke diskuteret på det indledende møde med borgmesteren, oplyser Keld Albrechtsen.

”Det bliver resultatet af arbejdsgruppes arbejde, som kommer til at danne grundlag for de videre forhandlinger. Det er afgørende, at der ligger aftaler om blandt andet p-normen og fortætningsgraden. Og det vil give foreningsbestyrelsen og magistraten mulighed for at følge, om der er mulighed for at nå til enighed.”

”Så fra nu af og frem til februar er det rigtig meget teknik, som skal afklares. Det er af stor politisk betydning, for resultatet giver anledning til drøftelserne. Så meget afhænger af, hvordan det ender med fortolkningen af lovens bestemmelse om arealafgrænsningen.”

Tryghed ikke diskuteret

Trygheden for beboerne blev heller ikke drøftet på mødet. Men Brabrand Boligforening afleverede en liste med emner til drøftelse, og borgmesteren kom også med en liste. De to lister kommer også til behandling i den nedsatte embedsmandsgruppe.

”Det er også enighed om, at der skal laves en analyse af de økonomiske konsekvenser både for Brabrand Boligforening og for Aarhus Kommune, og for hele den renovering, der venter afdelingerne. Det bliver et stort arbejde,” forudser Keld Albrechtsen.

”Man kan sige, at vi arbejder lidt, som vi i sin tid gjorde med dispositionsplanen. Alle dele bliver arbejdet igennem og til sidst samlet i en hel plan. I dag har vi ikke talt om et konkret resultat, men vi er enige om, at vi skal holde tempo, så vi kan nå en aftale hurtigt, så beboerne ikke skal vente alt for længe. Altså så vi har en plan klar til marts.”
”Der var heller ikke nogen konkret diskussion af, hvilke blokke, der vil skulle rives ned. Den snak afventer analysen, og den fælles forståelse af lovtekstens ord,” fastslår Keld Albrectsen.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2018-08 December

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2018-08 December
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2018-08 December

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • kl. 11: opstartmøde
    Mulighed for at aftale om Gellerup kan være klar til marts
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data