Medierne kiggede mod Gellerup

Det var ikke kun interesserede borgere, der kiggede forbi lejlighederne på Gudrunsvej i weekenden. Medierne havde også fået færten

Tekst Morten Korsgaard, foto Elsebeth Frederiksen

DR, TV 2, JP og Aarhus Stiftstidende bragte nyheden om Brabrand Boligforenings åbent hus-arrangement lørdag den 26. januar. De nye lejligheder i Gellerup kom henover tre dage til at fylde pænt meget i danskernes nyhedsstrøm.

DR P4 Østjylland havde kørt en reportage fra en af lejlighederne over Porten den 10. januar, og den historie fulgte de op med en nyhed den 24. januar, hvor historien om lejligheder og åbent hus nåede frem på den landsdækkende radioavis.

Det var en nuanceret dækning, hvor både direktør Ingemann Brixhus fra Svanen, der står bag de private lejeboliger ved Gudrunsvej syd, og vores egen direktør, Keld Laursen, fik masser af god taletid sammen med en lærerstuderende, der står på venteliste og er klar til at flytte ind i Gellerupparken.

Værelserne er store, og flere af de besøgende var glade for de nye gulve.

Værelserne er store, og flere af de besøgende var glade for de nye gulve.

Omtalen på DR satte også gang i TV 2, hvor historien om lejlighederne og åbent hus kørte på News det meste af torsdagen med indslag, hvor Keld Laursen viste rundt i lejligheden. I 19 Nyhederne torsdag på TV 2 kunne resten af Danmark høre tre minutter om lejlighederne under overskriften:
”Luksuslejligheder skal ændre ghetto-ry”.
TV-stationen lagde nyheden ud med overskriften: ”Danskere står i kø for at flytte ind i ghetto”.

Ved åbent hus-arrangementet lørdag deltog så JP Aarhus og Aarhus Stiftstidende, og begge bragte større reportager efterfølgende med overskrifter som ”Åbent Hus i Gellerupparken: En ghetto under forandring” og ”Nu bliver de første nye boliger i Gellerup udlejet – Som en del af den nye helhedsplan for Gellerup står en række nye boligtyper klar til udlejning i løbet af foråret. Lørdag blev både city- og udsigtslejligheder fremvist for hundredvis af boligsøgende ved et åbent hus.”

TV 2 Østjylland har 29. januar bragt nyheden: ”Mange har skrevet sig på venteliste til nye Gellerup-boliger. Mellem 150 og 200 personer har skrevet sig op til 17 nye boliger i Gellerupparken i Aarhus.”

Det eksakte tal er, at 165 i halen på åbent hus er skrevet op til byhuse, der har 4-6 værelser og er mellem 124 og 150 m2 store. 200 er interesseret i udsigtslejlighederne på 6.-8. etage.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt