Vandskade kan koste dig vanvittigt meget

Hvis opvaskemaskinen er fejlagtigt tilsluttet, risikerer du selv at hænge på regningen efter en vandskade

Massive vandskader og en regning på 200.000 kr. Det var resultatet, efter en familie i en af boligforeningens afdelinger i sommer købte og installerede en brugt opvaskemaskine i deres lejlighed.

Maskinen var ikke tilsluttet rigtigt, og derfor fossede vandet ud i køkkenskabe og ødelagde gulvet. Vandet trak også ned til lejligheden nedenunder, hvor det ødelagde vægge og gulve.

Familien havde ikke ansøgt boligforeningen om at få opvaskemaskinen installeret og havde heller ikke fået godkendt arbejdet. Forsikringsselskabet vurderede derfor, at skaderne var selvforskyldte, og familien stod derfor tilbage med regningen på 200.000 kr. for udbedringsarbejdet.

Den slags hændelser sker desværre med jævne mellemrum, og ifølge driften er fejlinstallerede maskiner den hyppigste årsag til skader.

Så sent som i starten af januar kom en af boligforeningens medarbejdere ud til en anden vandskade, hvor en opvaskemaskine ligeledes var fejlagtigt tilsluttet. Her lød regningen på 40.000 kr.

Begge eksempler understreger vigtigheden af at få ansøgt om og godkendt sine installationer. Det gør man ved at rette henvendelse til afdelingens servicecenter, som vil udlevere en ansøgningsblanket, der viser, hvordan den nye maskine skal installeres. Blandt andet kræves det, at både el- og VVS-arbejdet udføres af autoriserede håndværkere, hvis der ikke er klargjort til installationen.

Ved enhver installation skal det kunne dokumenteres, at monteringen er sket efter Brabrand Boligforenings anvisning. På den måde er man som beboer langt bedre sikret i tilfælde af vandskade.

Husk også en indboforsikring

I tilfælde af vandskade er det lige så vigtigt at være godt dækket ind hos forsikringen.

Er uheldet ude, men installationsarbejdet udført korrekt og godkendt, vil forsikringen i langt de fleste tilfælde dække omkostninger til ødelagt indbo som møbler, tøj, elektronik og andre personlige ejendele samt eventuelle udgifter til genhusning, rengøring og opmagasinering.

Bemærk at Brabrand Boligforening ikke har pligt til at genhuse beboere i tilfælde af vandskade. Det kan løbe op i mange tusinde kroner – en udgift, du selv må afholde, hvis ikke forsikringen gør.

Bliver du ramt af en vandskade, som din overbo er skyld i, kan du ligeledes få brug for forsikringen. I dette tilfælde kan det nemlig være din forsikring, der skal dække dit ødelagte indbo.

Er du i tvivl, om du er ordentligt dækket i tilfælde af f.eks. vandskade, bør du rette henvendelse til dit forsikringsselskab. På Forbrugerrådet Tænks hjemmeside kan du lave et forsikringstjek, som hjælper dig med at finde den rigtige indboforsikring.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2019-01 Februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2019-01 Februar side 18
i sektionen Foreningen

forsiden af magasinet 2019-01 Februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data