Afgørende forhandlinger mandag den 6. maj

Forhandlingsresultatet vil ikke glæde beboerne

Tekst Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening. Arkivfoto (kun online)

Forhandlingerne med Aarhus Kommune om en udviklingsplan for Gellerup og Toveshøj går nu ind i den afgørende fase. Foreningsbestyrelsen har fastlagt et mandat, der går ud på, at der skal nedrives så få boliger som muligt.

Men i månedsvis stod kommunen urokkeligt fast på, at der skulle nedrives eller udstykkes 720 lejligheder. Det ændrede sig på et møde mandag d. 29. april, hvor der var enighed om, at der nu kan forhandles om mindre end 720 lejligheder. Derudover var der en række spørgsmål, som kom lidt i bevægelse, bl.a. tryghed til de beboere, der bliver tvunget til at flytte, ekstra byggekvote til boligforeningen og dækning af de to afdelingers tab m.v.

Det bliver ikke et forhandlingsresultat, der vil skabe glæde iblandt beboerne.

Men vi vil på mødet mandag d. 6. maj presse kommunen så langt som overhovedet muligt.

Derefter skal repræsentantskabet så behandle forslaget på to møder (d. 14. maj og d. 27. maj). Her skal der tages stilling til et valg mellem denne udviklingsplan – eller alternativet, som er en såkaldt afviklingsplan, der også vil indebære et betydeligt antal nedrivninger. Vi vil informere så grundigt, vi kan, om de to alternativer, inden der træffes beslutning.
Del eller print denne side:   
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt