Afd. 4+5: Sommerjob for unge er en stor succes i Gellerup og Toveshøj

Afdeling 4 – Gellerupparken. Afdeling 5 – Toveshøj

To uger i sommerferien trak 15 unge fra området i arbejdstøjet for at hjælpe viceværterne med at holde udearealerne rene

Tekst Louise Bro Jacobsen, foto Nebiye Keskin

Fem unge fra Toveshøj og ti unge fra Gellerup tog i to uger i sommerferien arbejdshandskerne på. De var blevet ansat af de to afdelingsbestyrelser til at hjælpe viceværterne med at samle skrald, spotte hærværk, samle borde-bænkesæt og få kendskab til arbejdet som vicevært.

En af de unge sommerferiejobbere, Dina, siger:
”Det er hårdt at være vicevært. Det er ikke pænt, at der ligger skrald. Man skal passe på sit område.”

Projektet med sommerjob i området er kendt fra tidligere år. Det er et samarbejde mellem afdelingsbestyrelserne, driften i Brabrand Boligforening og Det boligsociale hus. Formålet har dels været at få de unge til at snuse til arbejdslivet, så de måske vil få lyst til at få et fritidsjob, samt at løfte konkrete vedligeholdelsesopgaver i området. Arbejdstiden er fire timer om dagen.

Der var afslutning for sommerferiejobberne i Yggdrasil, her fik de unge overrakt et OCN-bevis. Nogle unge mangler på grund af tidlig skolestart.

Der var afslutning for sommerferiejobberne i Yggdrasil, her fik de unge overrakt et OCN-bevis. Nogle unge mangler på grund af tidlig skolestart.

Mindre hærværk
Tidligere års indsatser med ungearbejdere har haft en positiv effekt på hærværk i området. Således har afdelingsbestyrelserne fået reduceret deres udgifter til hærværk efter tidligere års projekter med at have unge ansat til vedligeholdelsesopgaver. 

De unges læring er blevet dokumenteret gennem OCN, hvor de har skullet vise, at de kan udføre de arbejdsopgaver, de har fået stillet. Herudover har de skullet vise, at de kan overholde aftaler og mødetider. Alle unge klarede opgaven.

Tilfreds serviceleder
Den sidste fredag blev der overrakt OCN-beviser, og det var en meget tilfreds serviceleder for Gellerupparken, Kári Gylfason, der kunne give de unge rosende ord med på vejen:

”Det har været en enorm hjælp at have jer med i sommerferien. Det, I har fået lavet, er rigtig godt, så hvis I fortsætter sådan fremadrettet, kommer det til at gå jer godt i livet.”

Nu hvor sommerferien er ovre, er størstedelen af de unge i samarbejde med Yggdrasil – Det boligsociale hus i gang med at finde et rigtigt fritidsjob. Her vil deres erfaringer med at have et sommerjob komme de unge til gode, når de skal ud og sparke døren ind hos fremtidige arbejdsgivere.


Hvad er OCN? Læs mere om open college network på https://ocn-danmark.dk/
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt