Et godt år for din varmeregning

Varmepenge

De fleste af vores beboere fik en positiv overraskelse, da de modtog deres sidste forbrugsopgørelse. Mange har nemlig fået penge tilbage i varme. Det skyldes, at Affald Varme ekstraordinært sænkede deres priser i perioden 1. maj – 31. december 2018 som følge af, at de i 2017 havde overskud og samtidig fik medhold ved Landsskatteretten i en cirka 20 år gammel skattesag. Alt dette er kommet mange af vores beboere til gode, da det har medført en rekordlav varmepris og dermed en lav varmeregning.

Det er dog vigtigt at understrege, at der kun har været tale om en tidsbegrænset nedsættelse. Ved næste forbrugsopgørelse forventes det desværre, at varmeprisen vil stige igen.

Hvis forbruget af el, vand og varme har været højere end ventet, kan det for mange betyde en ekstraregning, som kan være på flere tusinde kroner.
I 2020 er det derfor godt at sætte fokus på forbruget i din husstand.

Til din hjælp har vi samlet en række gode råd til, hvordan du kan sænke forbruget og spare penge. Ofte er der nemlig mange penge at hente ved at ændre ganske få vaner i dagligdagen. Det handler om at være bevidst om sine valg og om at gøre en indsats.

Spar penge på dit varmeforbrug

Når det gælder dit varmeforbrug, kan du gøre følgende:
Hold en ens rumtemperatur i boligen: Hold den samme temperatur i de rum, der støder op til hinanden, og hvor døren ikke er lukket.
Overvej om du kan sænke temperaturen: Du bør overveje, om du kan leve med en lavere temperatur i din bolig. Normalt siger man, at 21 grader er passende i opholdsrum.

Hold varmen konstant: Du bør undgå, at temperaturen svinger for meget. Sluk ikke for varmen, når du sover. Det kræver mere af din varmekilde at opvarme et koldt rum, fordi du har haft slukket for varmen, end blot at holde en konstant temperatur.

Spar penge på dit vandforbrug

Forbruget af vand er nok det, vi tænker mindst over i vores husholdning, men her kan der være mange penge at spare. Du kan med meget små justeringer sænke dit forbrug af vand:

Tag korte bade. Beregninger fra Energistyrelsen viser, at en familie kan spare knap 2.000 kr. om året ved at afkorte den samlede badetid med 10 minutter om dagen.
Luk for vandet, når du børster tænder.
Fyld vaske- og opvaskemaskine helt op.
Sørg for, at vandhaner og toiletter ikke løber – og kontakt servicelederen, hvis de gør. Ifølge Energistyrelsen kan et toilet, der løber, bruge mellem 275 og 550 liter vand i døgnet og kan koste op til ca. 13.740 kr. om året.
Bor du i rækkehus, kan du med fordel vande blomster og have med opsamlet regnvand.

Spar penge på dit elforbrug

Elektriske apparater og installationer fylder stadig mere i vores hjem og kan være dyre i drift. Her har vi samlet en række gode råd til, hvordan du kan reducere dit elforbrug.

Skift dine glødepærer ud med LED-pærer. De er dyrere i indkøb, men til gengæld holder de i meget længere tid og bruger mindre energi.
Fyld vaske- og opvaskemaskine helt op, før du sætter dem i gang.

Undgå at tv, computer og musikanlæg står standby og bruger strøm. Du kan for eksempel købe en elspareskinne, som selv slukker for strømmen, når der bruges under 20W, eller når apparaterne er på standby.

De beboere, der betaler via aconto, kan følge deres forbrug under Min side på bbbo.dk. Viser der sig pludselig store udsving i forbruget af varme eller vand, kan det tyde på, at en radiator producerer for meget varme, eller at vandet i dit toilet løber. Det er derfor altid en god idé at holde øje med forbruget.

Kontakt servicecenteret eller Brabrand Boligforenings økonomiafdeling, hvis du har brug for yderligere råd og vejledning.

Læg hånden på radiatoren

Fra Skræppebladet “Hånden på radiatoren”

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2019-08 December

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2019-08 December side 15
i sektionen Foreningen

forsiden af magasinet 2019-08 December

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data