Afd. 1: Nu går renoveringen endelig i gang i Hans Broges Parken

Afdeling 1 – Hans Broges Parken

Efter mange års snak om renoveringen er de første beboere blevet genhuset

Tekst Elsebeth Frederiksen, fotos Bo Sigismund

På en regnvåd og lidt kold formiddag besøger vi formand for afdeling 1, Asger Frederiksen. Området viser sig ikke fra sin bedste side, der er mudder og byggeplads mellem blokkene.

Asger bor selv i en af blokkene, så han skal ikke genhuses, men han indvier os i hele forløbet med renovering. Det har været et langt forløb med mange benspænd.

Under renoveringen skal beboerne i Udsigten genhuses i pavilloner, de samme, som stod i Toveshøj, da den første blok dér blev renoveret.

Pavillonerne står på fodboldbanen, lige overfor Asgers blok, og inden de kunne sættes op, skulle der piloteres, fordi de ellers ville synke ned i mudderet.
Da vi var på besøg, var håndværkere stadigvæk ved at bygge et underlag oven på mudderet, så beboerne kunne komme tørskoede hen til deres nye midlertidige hjem. Asger var lidt irriteret over, at det ikke var færdigt.
”Folk kommer til at flytte ind, inden det er helt færdigt,” forklarer han.

Da vi var på besøg, skulle de første beboere nemlig flytte ind tre dage senere.

De 10 pavilloner er møblerede, men nogle beboere har valgt at have deres egne møbler med. De har størrelse efter antal beboere. Vi kigger ind i en af pavillonerne, og de ser fine ud. Der er god plads, dog er køkkenet ret lille. Men for en midlertidig bolig ser det godt ud.

Der har været snak om renovering i over 10 år, så derfor er formand Asger Frederiksen glad for, at de endelig går i gang.

Der har været snak om renovering i over 10 år, så derfor er formand Asger Frederiksen glad for, at de endelig går i gang.

Renoveringen forsinket
Genhusningen og hermed renoveringen skal ifølge planen tage fem måneder for blok A, men beboerne har for nyligt fået at vide, at det kommer til at tage længere tid. Asger regner med, at det sagtens kan tage til september.

Sådan er det ofte med byggeri og renoveringer. Ifølge byggelederen vil det tage til engang i august.

Asger mener ikke, de kan regne med noget, så længe der ikke er en tidsplan.

Byggeudvalget er ved at indrette fælleshuset som opholdsområde for beboerne, der er genhuset, så de kan komme derover og slappe lidt af og komme væk fra larmen. Der er åbent, og alle kan kigge forbi og drikke kaffe.

Berit Bramm brækkede sin arm, da hun faldt over en flyttekasse, så hun har haft svært ved at pakke.

Berit Bramm brækkede sin arm, da hun faldt over en flyttekasse, så hun har haft svært ved at pakke.

Snak om renovering i over 10 år
Snak om renovering har varet i over 10 år. Så Asger er glad for, at de endelig kommer i gang. Det er Berit Bramm og Birthe Ludvig også. Vi besøger dem midt mellem flyttekasserne.

De skal nemlig flytte ugen efter. Berit har lidt problemer med at pakke, fordi hun under pakningen, faldt over en flyttekasse og brækkede armen. Heldigvis har hun venner og familie, der kan hjælpe med at pakke. Både Berit og Birthe er glade for, at der endelig sker noget med hensyn til renoveringen.
”Det har været et langt forløb, men nu glæder jeg mig bare til at komme på plads det nye sted, og til at mit hus bliver renoveret, ” siger Berit.

På Skræppebladet skal vi selvfølgelig nok følge udviklingen med renoveringen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt