Afd. 4: Renovering bliver kritiseret – men kom selv og se!

Afdeling 4 – Gellerupparken

Der har i flere medier været rejst en kritik af renoveringen i Gellerup. Senest i JP Aarhus i januar og nu også afdelingsbestyrelsens kritik i Skræppebladet

Af Keld Laursen, direktør – arkivfoto (kun online)

En meget stor del af den rejste kritik kan jeg slet ikke genkende. De boliger, som jeg har besigtiget i blok B7, efterlader et indtryk af en meget omfattende renovering og en finish af høj standard, og mange af de beboere, som er flyttet tilbage til renoverede lejligheder, udtrykker tilfredshed. Det er værd at bemærke, at de, der flytter tilbage til deres ”gamle” lejlighed, oplever en bolig, som er med helt nye overflader, nyt bad, nye vinduer og meget andet – uden at huslejen stiger.

Det er forståeligt, hvis Skræppebladets læsere er forundrede over, at jeg ikke kan genkende kritikken, og jeg vil derfor opfordre til, at man benytter sig af muligheden for selv at tage renoveringsstandarden i øjesyn, når vi den 8. februar inviterer til Åbent Hus i Gellerup.

Når det er sagt, så er der altid noget, der kan gøres anderledes og bedre – og derfor kommer kritikken til at indgå i den evaluering af pilotblokkene, som skal danne grundlaget for den udvidede helhedsplan, som skal udarbejdes i de kommende måneder.

Som jeg læser afdelingsbestyrelsens kritik, så har man desuden oplevet nogle svigt vedrørende referater fra byggeudvalg og fremsendelse af nogle skitser. De konkrete forhold er der nu taget hånd om, og da vi her i januar har modtaget tilsagn om finansiering af de omtalte forpladser foran B7, kan der nu ske den inddragelse af afdelingens byggeudvalg, som efterspørges.

Boligforeningens projektafdeling har i efteråret været udfordret af adskillige opsigelser, og det har desværre bidraget til, at en del af den fremsatte kritik er berettiget.

Afslutningsvis vil jeg kommentere kritikken af undertegnede for ikke at deltage i et byggeudvalgsmøde. Jeg blev i december med meget kort varsel adviseret om et byggeudvalgsmøde, og det var ikke muligt for mig med få timers varsel at deltage i mødet. Jeg deltager i øvrigt løbende i talrige andre møder med afd. 4´s bestyrelsesmedlemmer – og Brabrand Boligforening er også mere og andet end Gellerup!

Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Keld Laursen, arkivfoto.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt