Afd. 1+4: “Man får ikke nogen til at flytte til Gellerup, når trapperne er så beskidte”

Afdeling 4 – Gellerupparken. Afdeling 1 – Hans Brogesparken

Genhuset beboer undrer sig over kvaliteten af trappevasken

Tekst Elsebeth Frederiksen, fotos Ditte Severinsen og Elsebeth Frederiksen

Ditte Severinsen er blevet genhuset med sin mand på Dortesvej i Gellerup, mens hendes lejlighed i Hans Brogesparken bliver renoveret.
Hun er glad for at bo i Gellerup. Hendes lejlighed er dejlig, lys og rummelig, men hun er irriteret over, at trapperne er så beskidte

Hun sendte derfor en mail til Gellerupparkens Servicecenter:

”På Dortesvej 9, hvor vi er genhuset, og hvor vi i øvrigt er glade for at bo, er der siden slut september, så vidt vi har bemærket, kun blevet fejet trapper et par gange. Samt vasket trapper på nederste etage fra indgangen og ned til kælderen. De øvrige trappetrin er møgbeskidte og uhumske. Jeg har for nogen tid siden selv vasket den øverste etage, hvor vi bor.”
Hun vedhæftede derefter et par billeder.

Ditte Severinsen har selv vasket trappe, fordi hun syntes, der var for beskidt.

Ditte Severinsen har selv vasket trappe, fordi hun syntes, der var for beskidt.

Overraskende svar
Overraskelsen var stor, da Ditte fik mail tilbage fra servicecentret, som, hun syntes, negligerede hendes kritik og tilstanden af opgangen. I mailen stod, at servicelederen ikke kunne genkende tilstanden vist på de billeder, som Ditte havde vedhæftet.Det var ikke lige det svar, Ditte Severisen havde regnet med.

”Jeg er meget pikeret, over at blive behandlet på den måde,” siger Ditte til Skræppebladet.

”Det er ikke respektfuldt overfor beboerne, at de skal leve med sådan nogle beskidte trapper. Ved ikke, om boligforeningen vælger at behandle beboerne her dårligere, fordi de har en anden hudfarve, og de ikke er mere værd, men det er ikke ok.”

Hun overvejer også, om det er et bevidst valg fra boligforeningens side, fordi blokkene nok skal rives ned, og de derfor ikke vil gøre for meget ud af rengøringen.

Hovedrent en gang om året
Ditte Severinsen mener, at der burde blive gjort hovedrent mindst en gang om året. Hun er også bekymret for, om gelænderne bliver tørret af hver gang, der bliver gjort rent.

Hun arbejder selv som sygeplejerske på corona-afsnittet på Skejby Sygehus, så hun er ekstra obs på hygiejnen. Hun understreger, at der selvfølgelig ikke behøver at være klinisk rent i opgangene ligesom på sygehusene, men at man bør gøre noget ekstra ud af rengøringen på grund af corona.

”Hvis rengøringspersonalet ikke har tid til at gøre ordentligt rent, så skal der findes en løsning på det, så må man ansætte nogle flere,” siger Ditte Severinsen.

Er ikke tiltrækkende for eventuelle tilflyttere
”Jeg kan ikke forstå, at der bliver blæst sådan på rengøringen, når der står så mange lejligheder tomme, og boligforeningen gerne vil tiltrække nye beboere til området. Der er ikke nogen, der har lyst til at bo i sådan et svineri,” siger Ditte Severinsen og peger på de beskidte vægge, som trænger til en overhaling.

”Hvis jeg skulle bo her længere, ville jeg nok prøve at få beboerne i opgangen med på at lave en fælles arbejdsdag, hvor der kan komme styr på opgangen. Men jeg flytter snart tilbage til Hans Brogesparken, så jeg vil ikke gøre for meget ud af det nu,” slutter Ditte Severinsen.

Svar på kritik

Skræppebladet vil i næste nummer, der udkommer i marts, bede Brabrand Boligforening svare på Ditte Seve­rinsens kritik af standarden af trappevasken.




Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt