Afd. 1+4: “Man får ikke nogen til at flytte til Gellerup, når trapperne er så beskidte”

Afdeling 4 – Gellerupparken. Afdeling 1 – Hans Brogesparken

Genhuset beboer undrer sig over kvaliteten af trappevasken

Ditte Severinsen er blevet genhuset med sin mand på Dortesvej i Gellerup, mens hendes lejlighed i Hans Brogesparken bliver renoveret.
Hun er glad for at bo i Gellerup. Hendes lejlighed er dejlig, lys og rummelig, men hun er irriteret over, at trapperne er så beskidte

Hun sendte derfor en mail til Gellerupparkens Servicecenter:

”På Dortesvej 9, hvor vi er genhuset, og hvor vi i øvrigt er glade for at bo, er der siden slut september, så vidt vi har bemærket, kun blevet fejet trapper et par gange. Samt vasket trapper på nederste etage fra indgangen og ned til kælderen. De øvrige trappetrin er møgbeskidte og uhumske. Jeg har for nogen tid siden selv vasket den øverste etage, hvor vi bor.”
Hun vedhæftede derefter et par billeder.

Ditte Severinsen har selv vasket trappe, fordi hun syntes, der var for beskidt.

Ditte Severinsen har selv vasket trappe, fordi hun syntes, der var for beskidt.

Overraskende svar

Overraskelsen var stor, da Ditte fik mail tilbage fra servicecentret, som, hun syntes, negligerede hendes kritik og tilstanden af opgangen. I mailen stod, at servicelederen ikke kunne genkende tilstanden vist på de billeder, som Ditte havde vedhæftet.Det var ikke lige det svar, Ditte Severisen havde regnet med.

”Jeg er meget pikeret, over at blive behandlet på den måde,” siger Ditte til Skræppebladet.

”Det er ikke respektfuldt overfor beboerne, at de skal leve med sådan nogle beskidte trapper. Ved ikke, om boligforeningen vælger at behandle beboerne her dårligere, fordi de har en anden hudfarve, og de ikke er mere værd, men det er ikke ok.”

Hun overvejer også, om det er et bevidst valg fra boligforeningens side, fordi blokkene nok skal rives ned, og de derfor ikke vil gøre for meget ud af rengøringen.

Hovedrent en gang om året

Ditte Severinsen mener, at der burde blive gjort hovedrent mindst en gang om året. Hun er også bekymret for, om gelænderne bliver tørret af hver gang, der bliver gjort rent.

Hun arbejder selv som sygeplejerske på corona-afsnittet på Skejby Sygehus, så hun er ekstra obs på hygiejnen. Hun understreger, at der selvfølgelig ikke behøver at være klinisk rent i opgangene ligesom på sygehusene, men at man bør gøre noget ekstra ud af rengøringen på grund af corona.

”Hvis rengøringspersonalet ikke har tid til at gøre ordentligt rent, så skal der findes en løsning på det, så må man ansætte nogle flere,” siger Ditte Severinsen.

Er ikke tiltrækkende for eventuelle tilflyttere

”Jeg kan ikke forstå, at der bliver blæst sådan på rengøringen, når der står så mange lejligheder tomme, og boligforeningen gerne vil tiltrække nye beboere til området. Der er ikke nogen, der har lyst til at bo i sådan et svineri,” siger Ditte Severinsen og peger på de beskidte vægge, som trænger til en overhaling.

”Hvis jeg skulle bo her længere, ville jeg nok prøve at få beboerne i opgangen med på at lave en fælles arbejdsdag, hvor der kan komme styr på opgangen. Men jeg flytter snart tilbage til Hans Brogesparken, så jeg vil ikke gøre for meget ud af det nu,” slutter Ditte Severinsen.

Svar på kritik

Skræppebladet vil i næste nummer, der udkommer i marts, bede Brabrand Boligforening svare på Ditte Seve­rinsens kritik af standarden af trappevasken.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2021-01 februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Gabriela Toader
Samme situation her i en KAB ejendomme hvor jeg bor nu. Har skrevet til foreningen men de tager ikke i seriøs min klage.
Udover foreningen der administrer ejendommen er der et andet sted vi kan sende vores klage, kommunen måske, når foreningen simpelthen ignorerer beboerens henvendelse mht mangelfuld rengøring på opgange.

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2021-01 februar side 22
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2021-01 februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data