Så er starten gået på byggeriet af Sports- og Kultur­campus i Gellerup

I uge 17 rykkede de første byggemaskiner ind på den store byggegrund på Karen Blixens Boulevard for at klargøre grunden til den kommende Sports- og Kulturcampus i Gellerup. Samtidig er et foreløbigt byggehegn sat op, så byggeriet for alvor kan gå i gang i uge 18. Sports- og Kulturcampus forventes at stå færdig i slutningen af 2021

Så skete det endelig!

Efter flere års planlægning gik bygningsarbejdere og maskiner i uge 17 så småt i gang med at klargøre byggegrunden midt i Gellerup, hvor det nye samlingssted Sports- og Kulturcampus efter planen skal stå klar i slutningen af 2021.

Sports- og Kulturcampus bliver det nye samlingssted i Aarhus med seks nyopførte faciliteter, der byder på et væld af indendørs og udendørs faciliteter og nye, spændende tilbud med noget for enhver smag indenfor sport, kultur og ophold.

Sports- og Kulturcampus skal fungere som mødested og udflugtsmål for nuværende og nye beboere og for gæster udefra. Arkitektonisk opføres campussen som to forskellige bygninger, der bindes sammen af det udendørs samlingssted Verdenspladsen på 1.500 m2, som beboerne i Gellerup første gang kunne stifte bekendtskab med i oktober 2019 i en midlertidig ”testudgave”.

Et Bevægelseshus og et Samlingshus

I den ene bygning finder man Bevægelseshuset, hvor der inviteres indenfor til utraditionelle former for motion og bevægelse. Husets faste beboere er Cirkus Tværs, Aarhus Klatreklub, FGU Midtby (tidligere Gøglerskolen) og fodboldklubben ACFC.

I den anden bygning, Samlingshuset, er der bibliotek og medborgercenter, foreningslokaler, multisale og beboerhus. Her bor også kulturfabrikken Gellerup Art Factory og en sundhedsklinik.

Sports- og Kulturcampus bliver opført af Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune i tæt samspil med en række samarbejdspartnere. Bag selve byggearbejdet står entreprenørvirksomheden MT Højgaard, der i forvejen har erfaring med at arbejde i området og blandt andet har renoveret en af blokkene i Gellerup.

Første spadestik-fejring udsat på grund af corona

Efter planen skulle første spadestik have været fejret med en festlig markering i uge 18, men det har desværre ikke været muligt på grund af coronasituationen. Det er naturligvis planen at markere opførelsen af campus, når det igen er muligt at samles mange mennesker. Datoen vil blive meldt ud på et senere tidspunkt.

I byggeperioden vil MT Højgaard i samarbejde med Det boligsociale Hus og Aarhus Kommune give unge ledige mulighed for at komme i praktikforløb i byggeriet for forhåbentlig på sigt at komme i job.

Man kan følge med i byggeriet af Sports- og Kulturcampus på campussens Facebookside.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2020-03 Maj

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2020-03 Maj side 22
i sektionen Foreningen

forsiden af magasinet 2020-03 Maj

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data