Forslag om ny helhedsplan for Gellerup er nu på vej

Workshop om helhedsplan afholdt i august

Af Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening

beboere, der skal flytte på grund af nedrivning, får mulighed for at vælge en lejlighed i Gellerup

Det konkrete politiske arbejde med at udarbejde en ny helhedsplan for Gellerup er nu sat i gang. Selvom smittetrykket i august steg en del i Århus – og også fik konsekvenser for beboerdemokratiet – lykkedes det alligevel at gennemføre en workshop d. 17. august. Her deltog borgmesteren og repræsentanter fra afdelingsbestyrelsen, foreningsbestyrelsen samt kommunens og boligforeningens administrationer. Det foregik i boligforeningens kantine under overholdelse af de gældende coronaregler!

Fart på arbejdet
På workshoppen fik vi fastlagt de temaer, der skal indgå i en aftale om helhedsplanen, som skal behandles på et beboermøde. Efter planen skal det ske i år, men det kan vi dog ikke garantere. Af hensyn til de beboere, der vil blive berørt af kommende nedrivninger – og også på grund af betydelige huslejetab som følge af nedrivningsplanerne – sætter vi fart på arbejdet. Beboerne skal have besked så hurtigt som muligt.

Som en del af den kommende aftale får boligforeningen ret til at opføre 300 nye almene boliger ud over dem, vi ellers bygger

Vi ønsker, at beboere, der skal flytte på grund af nedrivning, får mulighed for at vælge en lejlighed i Gellerup, hvis de foretrækker det. Det forudsætter dog naturligvis, at der på det tidspunkt rent faktisk er en ledig lejlighed – men som nævnt er der mange tomme lejligheder. Som en del af den kommende aftale får boligforeningen ret til at opføre 300 nye almene boliger ud over dem, vi ellers bygger.

Møder blev ramt af smittetrykket
På grund af det stigende smittetryk i Århus i august måtte vi udskyde repræsentantskabsmødet, der skulle have været holdt d. 19. august. Det udskydes, så længe myndighederne stadig finder det nødvendigt med særlige lokale regler i Århus.

Som man nok har bemærket, har det tilsvarende været nødvendigt at udskyde beboermøder, der skulle holdes i september, dog ikke alle. Håbet er selvfølgelig, at vi snart får et stabilt lavt smittetryk, så beboerdemokratiet igen kan komme op i fulde omdrejninger.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt