Haveplanter holdt store flyttedag

Buske og blomster fra gårdhave på Udsigten endte i tre Grønært-haver i Gellerup

Beboerne i rækkehusene på Udsigten i Hans Brogesparken skal genhuses i op til et halvt år, i forbindelse med at deres huse skal gennemgå en omfattende renovering. I stedet for at installere familierne i pavilloner er det blevet muligt at tilbyde genhusning i de store lejligheder på Gudrunsvej i Gellerupparken, hvor flere i dag står tomme.

I forbindelse med genhusningstilbuddet har Brabrand Boligforening taget kontakt til Ester Engrob, der sidste år flyttede til Gellerupparken i forbindelse med et tv-program, hvor Danmarks Radio flyttede fire ”danske familier” til Gellerup, hvor de skulle bo et halvt år.

Jette Hyttel (t.h.) byder Ester Engrob på et glas hjemmelavet koldt ribssaft efter gravearbejdet.

Jette Hyttel (t.h.) byder Ester Engrob på et glas hjemmelavet koldt ribssaft efter gravearbejdet.

Guide og informator

Ester Engrob, der er folkepensionist, blev så glad for området, at hun solgte sit hus hjemme i Skjern og flyttede ind i en nyrenoveret lejlighed på Gudrunsvej.

Ester sagde ja til at snakke med beboerne fra Hans Brogesparken, som måtte have spørgsmål til, hvordan det er at leve i Gellerupparken. Ester Engrob deltog i et informationsmøde for beboerne, hvor hun bagefter viste rundt i Gellerupparken.

Der var masser af sorte spande klar til at flytte planter i.

Der var masser af sorte spande klar til at flytte planter i.

Mange poser blev fyldt med bærbuske og blomster.

Mange poser blev fyldt med bærbuske og blomster.

En have til overs

Jette Hyttel, der bor i tredje husrække på Udsigten, er i fuld gang med at pakke, så hun kan være klar, når renoveringen sidst i september når til hendes hus. Til den tid skal huset være helt tomt. Og det gælder også husets hyggelige gårdhave, som vil blive gravet helt igennem, når håndværkerne og deres maskiner når frem.

Jette Hyttel har boet på Udsigten i 23 år, og hendes have er fyldt med bær- og blomsterbuske, jordbær, krydderurter og andre gode ting, som der er udsigt til, går til, når først graveriet begynder til efteråret.

Livet i Gellerup

Men så kom Jette Hyttel i tanke om, at Ester havde fortalt om sin nyttehave mellem blokkene i Gellerup, da Jette Hyttel tidligere på sommeren var på besøg for at høre om livet i Gellerup.

”Min snak med Ester fjernede mine bekymringer om at skulle bo i blokkene. Og nu, hvor jeg kender Ester, så ringede jeg for at høre, om hun måske ville aftage nogle af mine planter og buske,” fortæller Jette Hyttel.

I Gellerup er Grønærtens havelejere glade for de mange planter, som Jette Hyttel snart kan kigge ned på fra sin altan i genhusningslejligheden på Gudrunsvej.

I Gellerup er Grønærtens havelejere glade for de mange planter, som Jette Hyttel snart kan kigge ned på fra sin altan i genhusningslejligheden på Gudrunsvej.

To vognlæs

Ester Engrob takkede ja til tilbuddet og dukkede en søndag eftermiddag op med et par hjælpere, som på et par timer fik endevendt Jette Hyttels fine have og gravet både stikkelsbær-, blåbær- og ribsbuske op sammen med hortensiaer, blomster, jordbær, purløg og masser af andre gode sager.

Hele to vognlæs fyldt med blomster og grønt blev transporteret fra Udsigten til Gudrunsvej, hvor de mange grønne planter blev fordelt rundt mellem flere af Grønærthavernes lejere, som gladeligt tog imod.

Så når Jette Hyttel om kort tid flytter ind i blokken på Gudrunsvej, så kan hun gå ud på sin altan og kigge ned i Grønærthaverne og se, om hendes planter har kunne klare flytningen.

Planternes nye hjem.

Planternes nye hjem.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2020-05 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2020-05 September side 4
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2020-05 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data