Kom til workshop og lav kombucha i Gellerup

Kom til en spændende dag med nye smagsoplevelser

Tekst af fotos Ane Pind Bagge

Kombucha er fermenteret te med sukker, hvor bakterier og gærkulturer omdanner sukkeret i teen til organiske næringsstoffer. Når kombucha’en er færdigbrygget, har den en let perlende fornemmelse og let syrlig smag. Man kan tilsætte smag fra for eksempel bær, frugter, urter og meget andet og lave en drik med lige den smag, man holder mest af. (OBS. Der kan være en smule alkohol i kombucha’en, når den er færdigbrygget).

Kombucha-projektet i Gellerup er tiltænkt for beboerne i området, men andre interesserede er også velkomne. Vi mødes og får kendskab til kombucha, laver vores egne kombucha’er, hvor vi har mulighed for at tilsætte forskellige smage til den fermenterede te. Herefter putter vi vores bryg på flaske med kapsler, og man vil have mulighed for at lave sin egen hjemmelavede mærkat til flaskerne.

Introduktion til kombucha
Workshoppen indeholder en introduktion til, hvad kombucha er, og processen i at brygge det, hvor vi også vil brygge vores egen. Hver deltager går hjem efter workshoppen med deres egen bryg og et gør-det-selv-kit, så de kan brygge videre derhjemme.

Derudover vil der blive lavet en lille onlineplatform, hvor man kan uploade billeder af det, man laver, stille spørgsmål og få inspiration fra hinanden.
Arrangementet bliver afholdt coronavenligt med mulighed for god afstand. Håndsprit og engangshandsker vil også være tilgængeligt.

Tid og sted
Arrangementet bliver til med støtte fra Gellerup Kulturmidler – Her og Nu puljen fra Århus kommune
Workshoppen foregår søndag d. 29. november 15-17.30 i E&P-huset.
Der vil pga. corona være et begrænset antal pladser i forhold til deltagere.
Er man interesseret eller nysgerrig kan man kontakte Ane på tlf. 60 80 99 36.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt