1. december er skæbnedag for Skovgårdsparken

Håber på en redningskrans fra boligministeren

Af Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening, arkivfoto af Bo Sigismund

Vi har nu blikket stift rettet mod datoen 1. december 2020.
Denne dag afgøres det, om Skovgårdsparken kommer på den rigtig ”hårde” ghettoliste og dermed skal gennemføre omfattende nedrivninger. Hvis det sker, kommer afdelingen selvsagt i en meget alvorlig situation.

Vi ved fra Gellerup, at bare udmeldingen om en kommende nedrivning vil få mange af de beboere, der har mulighed for det, til at flytte.
Men det vil jo også være sørgeligt og i strid med al fornuft at rive gode renoverede boliger ned. Dermed vil der forsvinde endnu flere af de boliger i Aarhus, der er til at betale – og derfor vil uligheden i vores by vokse yderligere.

Boligminister Kaare Dybvad besøgte Skovgårdsparken i 2019.

Boligminister Kaare Dybvad besøgte Skovgårdsparken i 2019.

Nedrivning skaber større ulighed
I yderste konsekvens vil det føre til endnu større vækst i hjemløsheden, der allerede nu er en skamplet på vores velhavende og smukke by.
Nu tales der så godt nok om at lave en lovgivning om billige såkaldte basisboliger, hvor de fattigste kan få råd til at bo. Men det må ikke blive det, som vi i min barndom kaldte hjemløsebarakker. Det skal være gode almene boliger.
En nedrivningsplan for Skovgårdsparken vil ikke kunne gennemføres uden at påføre boligforeningen tab og dermed koste penge for beboerne i alle vores afdelinger.

Politisk pres på partierne
I skrivende stund deltager vi i det pres, der lægges på Folketingets partier for at udskyde en udvidelse af listen med afdelinger, der skal gennemføre nedrivninger.
Vi håber stadig på, at boligminister Kaare Dybvad og partierne på Christiansborg vil kaste en redningskrans ud til os.

Emnelink: Skraeppebladet.dk/ghettolov
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt