Udlejningsproblemer i Odinsgård

Afdelingsbestyrelsen vil gerne gøre noget ved det

Tekst og foto: Jens Skriver. Arkivfoto: Ulrik Dorph-Hansen

Odinsgård er etagebyggeri med svalegange og elevator. Afdelingen har 103 lejligheder, hvoraf 20 er ungdomsboliger. Nu er der udlejningsproblemer.
Pr. 1. februar 2021 er 14 lejligheder ikke lejet ud, og boligforeningen mister 350.000 kr. om året på Odinsgård.

Afdelingens formand, Mads Benjamin Kjeldgaard, og afdelingsbestyrelsesmedlem Anders Nielsen ønsker en bedre dialog med boligforeningen om problemerne.

Mads og Anders (th.) på svalegangen.

Mads og Anders (th.) på svalegangen.

Besked fra boligforeningen
Det eneste, boligforeningen hidtil har gjort, er at sende en mail i december med besked om, at på grund af manglende oprydning er det svært at leje lejlighederne ud. En række beboere får besked om at rydde op på svalegangene og uden for lejlighederne inden årets udgang.

Der er sendt en ny rykker med besked om, at svalegangene ville blive ryddet på beboernes regning, hvis de ikke ryddede op. Svalegangene er også brandveje. En beboer henvendte sig til boligforeningen, men kunne ikke få svar på, hvad der egentlig skulle ryddes op.

Det er lykkedes afdelingsbestyrelsen at få et møde med boligforeningens økonomichef, uden at der er sket videre. Afdelingsbestyrelsen ønsker fortsat dialog.

Årsager til udlejningsproblemer
Anders Nielsen peger på en række andre faktorer, som også gør det svært at leje lejlighederne ud: Dårlig presseomtale af det almene byggeri, forholdsvis høj husleje og dårligt samarbejde med boligforeningen.
Der har på det seneste også været nogle uroligheder.

Mads Kjeldgaard føjer til, at lejlighederne er ret åbne, så det er muligt at kigge ind. Beboerne skal have tid til at vænne sig til det, men trives med det.

Det kan der gøres
Afdelingsbestyrelsen vil gerne i samarbejde med boligforeningen om at lave en kampagne for at leje lejlighederne ud og forklare, at Odinsgård er et godt sted at bo.

Mads og Anders fortæller, at før coronaen var her sommerfest, fastelavn, juletræ og banko. Mads vil gerne lave oplæg, og afdelingen vil gerne stille lokaler til rådighed for arrangementer.
Anders tilføjer, at de bor ved en skov med søer på Holmstrup Mark i Skjoldhøjkilen.

Mads nævner yderligere, at det er muligt at komme til tre skoler uden at krydse en vej, og at der er to minutters gang til daginstitutioner, kirken, haverne og fællesskabet på marken.
Mads slutter af med, at det er trist med tomme lejligheder, for så dør fællesskabet ud.
Del eller print denne side:  


En kommentar til
“Udlejningsproblemer i Odinsgård”

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt