Knager i lange rækker

Med skråkile under.

En ny udfordring i Square One

Lav din egen knage. Sådan lød udfordringen, da Square One inviterede til endnu en workshop. Det var også den sidste workshop i 2021.

Hvem er Khaled?

Khaled Adoude er en initiativrig og alsidig ung mand, der har arbejdet både med beton og træ, før Martin Nørgård ansatte ham i Square One. Han har været meget glad for sin tid i Square One, der er meget lig en stor familie, hvor alle har pligter, men også mulighed for støtte og rådgivning.

Stedet har en større afdeling for dem, der vil lave noget i træ, og der er sågar en CNC-maskine til rådighed. Khaled har været med til at lave møbler for Gaia Craft (tidligere Woodlab), der designer møbler til den kræsne bruger.

Alt er tænkt ind: gode arbejdsstillinger, sunde materialer og det sociale ansvar. Et eksempel er den her flotte computerstander, der kan justeres i forskellige højder. Khaled har haft mange forskellige arbejdsopgaver, både inden i og også rundt om i området.

Khaleds computerstander.

Knagemesteren

Fredag d. 17. december mødtes vi – en flok kvinder og nogle medbragte børn – i Square One klar til at tage fat. Efter den meget nødvendige morgenkaffe, præsentation og velkomsthilsen lagde vi hårdt ud med en forklaring og beskrivelse af dagens plan af Khaled – vores knagemester.

Saves på rundsav.

Vi skar allerførst stykkerne over på den elektriske sav, derefter rettede vi alle flader til på en slags slibemaskine. Den tog godt fat, og der skulle holdes til for at køre træstykket igennem.

Elektrisk høvl.

Knagerne er i eg; et smukt og stærkt træ med nogle flotte strukturer. Nu målte vi op til huller, og så til noget ret smart: I stedet for at købe færdige dyvler, borede vi dem selv ud med en slags hult bor, hvor selve den pind, der bærer det, man hænger på, kommer op inde i midten af ’boret’.

Da alle vi voksne havde prøvet, var den næste opgave at spise frokost. Efter en lækker sandwich blev det tid til at bore eller fræse de huller ud, hvor vores små pinde bliver limet fast.
For ikke at bore igennem, lagde vi en skråkile under. Næste punkt var lige en opgave for både små og store – de små pinde skulle limes fast i hullerne, og så var vi næsten færdige. Som det sidste borede vi små fire-mm-huller, der hvor den skal hænges op på væggen.

Opmåling skal være nøjagtig.

Afslutning

Dagen var næsten gået, og alt for hurtigt. Efter vi havde ryddet op, samlet vores ting og sagt tak til Square One for denne spændende dag, var det bare ud i kulden igen.
En stor tak til Khaled for din tålmodighed med os og dine gode instruktioner i de forskellige arbejdsprocesser. Vi ønsker dig alt godt i dit nye arbejde.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2022-01 Februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2022-01 Februar side 7
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2022-01 Februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • Workshop
    Knager i lange rækker
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data