Oktoberstemning

af Inger Bloch. Tegning af Jesper Ankjær

Jeg står på altanen. Himlen er blå, træernes farver er ved at skifte fra grønne til gyldenbrune nuancer.
2 store piger cykler hjem fra skole, deres lyse hår flagrer i vinden. Børnehavebørnene kommer fra legepladsen med deres pædagoger – de går parvis og holder hinanden i hånden; jeg lytter til de klare børnestemmers hyggelige pludren.

Et blad hvirvler gennem luften – men hov – det er ikke et blad, men en brun og rød sommerfugl; den sætter sig til hvile et øjeblik i en gul mælkebøtte, der lyser op i den endnu knaldgrønne græsplæne – en farvesymfoni – et usædvanligt syn i oktober!

I sådan en stund forekommer verdens kiv, strid og larm at være langt borte, og jeg snuser til det røde æble, jeg har i hånden.

oktoberstemning.jpg

Mit yndlingsæble lige nu er Gråstenæblet – det både dufter og smager skønt. Ingrid Marie- og Coxorangeæblerne er også ved at dukke op rundt omkring i butikkerne; men ingen af dem kan måle sig med erindringen om min barndoms blanke, røde Skovfogedæbler og Ananasæblerne! De skulle spises hurtigt, men sikke en smag! Min mor anbragte altid en frugtkniv ved æblerne, så vi kunne selv kunne skære pletter og orm væk. Den stående vittighed i vores familie var at ”hvis man bed i et æble og så en orm, var det ikke nær så slemt, som hvis man kun så ½ orm, når man havde taget en bid” – velbekomme – bvadr!
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt