Rigtig politistation i Gellerup

Fra Nærpoliti til Lokalpoliti


tekst og foto af Jens Skriver

Umiddelbart syner Lokalpolitiets kontor i City Vest ikke af meget, men langt de fleste politiopgaver kan klares her. ”De største efterforskningsopgaver overlader vi dog til andre,” for­klarer lederen, politikommissær Jens Espensen, ” men det meste politiarbejde, kan vi klare . Gellerup er det eneste sted i landet, hvor politibemandingen er blevet udvidet. Alle andre nærstationer er blevet nedlagt. Vi er en lokalpolitistation ligesom Rand­ers og Grenå, mens politistationen i Århus er hovedstation for Østjyllands politi. Vi dækker Gellerup, Toveshøj, Bispehaven, Louisevej og området op til Jernaldervej.

img_0131.jpg

Opgaver
Der bor omkring 10.000 mennesker i området, så uden at male fanden på væggen kan jeg vel godt sige, at der uundgåeligt sker et og andet. Derfor er besluttet at indrette en politistation her. For øjeblikket arbejder alt i alt 20 her. Vi har en uniformeret og en civil patruljevogn foruden cykler. Motorcykel vil vi ikke have. Der er andre metoder til at få fat på knallertbøller. Det er for risikabelt at jagte dem med motorcykler i forhold til, hvad vi ville få ud af det, og så ville det bare være os, der skabte utryghed. Vi skrider ind mod knallerter. Ulovlig knallertkørsel kan ikke stoppes helt, men vi tynder ud.

Nærvær
Politistationen har åbent om formiddagen og torsdag eftermiddag, men vi er her hver dag fra kl. 7 til 23 og i weekenden fra kl. 9 til 01, og hvis det er nødvendigt. er vi her hele natten. I nat skal i aktion kl. 5. Det er tophemmeligt, men bagefter må der gerne skrives om det.
Nogen er fulgt med fra Nærpolitiet. Der er mange nye ting at sætte sig ind i. Nu laver vi al sagsbehandlingen. Siden 7/1 har vi fået 17 varetægtsfængslede, deriblandt fem for røveri, men det kræver rigtig meget kontorarbejde. Vi har taget en tyveknægt fra Bispehaven, der inden for en halv snes år havde lavet 3- 400 forhold. Det medfører administration. Vi skal have hver enkelt sag fundet frem og registreret kosterne.

I marken
Her er rigeligt at se til. Meget har været succes, men vi har slet ikke nået alt det, vi gerne vil. Det må vente til, vi får flere folk, så vi prioriterer opgaverne ud fra de nødvendige ressourcer og sagernes vigtighed. Der er mange opgaver som knallerter, ulovlige biler og ulovlig bilkørsel, kat, og så skal vi snakke med de unge og prøve på at undgå hærværk. Tjek på området kræver lokalkendskab.
I området bliver vi som regel pænt modtaget, og vi vil gerne være venner med alle, men det er beboerne, som bestemmer, hvordan vi skal opføre os over for hinanden. Og så er vores faste kunder ikke så glade for at se os,” slutter Jens Espensen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt