Bydelsmødre hjælper nydanske mødre til bedre integration

”Bydelsmor i Århus” er et forløb for nydanske mødre, der har mod og lyst til at ændre de daglige rutiner for at give deres familie en bedre fremtid

af Sebastian Adorján Dyhr

Kvinden er nøglen til bedre integration. Erfaringer viser, at når en mor er aktiv i samfundet, klarer børene sig bedre. Projektet ”Bydelsmor i Århus” bidrager derfor til at støtte nydanske mødre i at opdage og anvende deres ressourcer til at blive rollemodeller i lokalsamfundet og give deres børn mulighed for en bedre fremtid i Danmark.

6 måneders uddannelse
Inden der kan skrives ”bydelsmor” på visitkortet, bliver mødrene undervist i forskellige temaer på baggrund af en læreplan, de selv sammensætter. Undervisningen finder sted 2 gange om ugen, i alt 10 timer pr. uge. Mulige emner kunne f.eks. være sundhed, kost og prævention, børneopdragelse eller samarbejde mellem hjem og skole. Det vigtigste er, at læreplanen består af temaer, som er sammensat efter, hvad mødrene selv synes er vigtigt for at styrke dem selv, deres familie og indvandrerkvinder generelt.

3 måneders besøg hos nydanske mødre
Efter uddannelsen skal bydelsmødrene besøge andre mødre i lokalområdet og tale om alt, som rører sig i hverdagen. Besøgene sker efter ønske fra mødrene i deres hjem, og er baseret på en ligeværdig dialog – enten på dansk eller på det relevante modersmål. Et besøg fra en bydelsmor er en erfaringsudveksling, der hjælper mødrene til at tage mere ansvar og understøtte deres børns udvikling.

En bedre fremtid i Danmark
Gennem styrkelse af mødrene, styrkes integrationen for hele familien. Mødrene vil kunne støtte deres børn til en bedre integration i skolen, børnehaven og daginstitutionen. Med tiden styrkes også de unges muligheder for uddannelse og arbejde.

Resultatet er en bedre fremtid i Danmark for hele familien.

Deltagere:

Praktiske oplysninger

Første hold løber fra
1. september 2008 til 29. maj 2009.

Dansk Flygtningehjælp
Vesterport 3, 5. sal
8000 Århus C

Til forløbet søges mødre af udenlandsk baggrund. De skal være ledige og kunne tale dagligdagsdansk.
Erfaring med skoler, børnehaver og daginstitutioner i Århus er en fordel.

Deltagerne på forløbet regnes i perioden for aktiveret. Samtidigt med forløbet skal de være 15 timer på Arbejdsmarkedscenter Midt eller Sprogskolen. Forløbet skrives derfor i deres jobplan.

Det er gratis at deltage.
Projektet er finansieret af Ministeriet for Flygtninge; lndvandrere og Integration.

Kontakt
Vil du vide mere om ”Bydelsmor i Århus” kan du kontakte:
Projektleder – Nimet Topcu 1
nimet-tovcu@drc.dk
Tlf: 28 44 34 35
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt