Mere lys og mindre lyd i Gellerup­badet

Nyt salgsområde/administration og nye vægge i hallen

Arbejdstilsynet har pålagt bedre arbejdsforhold. Gellerupbadet er derfor fra april til august ombygget med store ovenlysvinduer i administrationsafdelingen og lyddæmpende mineraluldsmåtter på væggene i hallen. Samtidig er der blevet bygget en rigtig væg mellem vandbassinerne og det nu tørlagte udspringsbassin, som bygges om til klatrelandskab.

Rundvisning i byggestøv

Livredder Marianne Kennild viser rundt, da Skræppebladet midt i juli besøger Gellerupbadet, der mere er en støvet byggeplads end et pjaskende vandland. Selvom de største ændringer med f.eks. ovenlysvinduer er udført, er der stadig en mængde småting, som skal nå at blive færdige, inden badet slår dørene op til genåb­ning den 2. august.
Gellerup Badet

Udefra er det synligt, at der er kommet ovenlysvinduer
og ny ventilation til de ansatte i Gellerupbadet.

Ny teknik

Midt i det område, som bliver salgssted for billetter, badetøj mv. står en tek­niker fra alarmselskabet med hånden begravet i en spaghetti af røde og blå ledninger.
”Vi får nyt alarmsystem,” siger Marianne, da teknikeren afbryder for at aftale, hvornår han kan vise ansatte det nye system.

Livreddere i bur

Det gamle system med kame­raovervågning bliver også bliver opdateret. Men systemet er stadig det samme: Efter betaling går man til ”møllerne” til omklædningsrummet. Via tre kameraer kan personalet gen­kende, at personen har adgang, og lader badegæsten kommen igennem slusen, der minder om en svingdør.
Fra salgsområdet, der som noget nyt skifter slik og sodavand ud med kildevand, juce og frugt, viser Marianne hen til ”buret”. Det er en nybyg­get frokoststue med glasvægge på tre sider, så der er fuldt overblik over svømmebassinerne.
Selv når livredderne holder pause, skal de have et vågent øje med badegæsterne og være klar til at smide alt, hvad de har i hænderne for at springe ud efter en uheldig svømmer.

Med en ny, stor væg tættere på bassinerne er salgs/administrationsområdet blevet større, men også mere adskilt fra de til tider hujende og skrigende badegæster.
Mødelokale undervejs

I det store rum, hvor bokseklubben tidligere holdt til, er der bølgende, stribede spor af gammel lim på gulv­et. Et ensomt bord står på skrå med engangskrus, termokandekaffe og hjemmebagt kage ved siden af en pose friske gulerødder.
Livredder Christina Perry byder på kage og Marianne fortæller om mødelokalet.

”Vi opdagede, at væggene kun er bløde plader, som ikke sidder ord­entlig fast, så her skal vi have nye vægge og nyt gulv. Men rummet kan godt bruges alligevel,” lyder det muntert fra Marianne.

Seniorer og modeshow

I Mødelokalet bliver der plads til bl.a. den voksende gruppe af seniorsvømmere, så de får ordentlig plads til at drikke kaffe og snakke før og efter en tur i vandet
”Men rummet når ikke at blive helt færdig til genåbningsdagen,” siger Marianne.

Livredderne har også gode ideer til, hvad mødelokalet ellers kan bruges til
”Det kunne f.eks. være et arrangement med kvindebadetøj, så kvinder der til dagligt er indhyllet i skørter og kjoler kan blive orienteret om, hvad der er mest praktisk at have på i vand­et – der er faktisk mange gode badedragter som også tilgodeser dem,” fortæller Marianne.
Carsten Jøhnke, Marianne Kennild og Christina Perry mødte Skræppebladets udsendte under sommerens renovering af Gellerupbadet.

Carsten Jøhnke, Marianne Kennild og Christina Perry mødte
Skræppebladets udsendte under sommerens renovering af Gellerupbadet.

Udkig til klatreklub

Ude i hallen er der vogne med værktøj. To mænd i kedeldragt er ved at sætte isolerende plader op på endevæggen, og en rengøringsmand hænger på et af de store, blå udluftningsrør og tørrer støvet af, så røret næsten ser ud til at blive malet fra gråblå til koboltblå.

Fra svømmehallen er der lavet en lille glasniche på størrelse med to døre. Herfra kan man se mellem svømmehal og klatreklubben i det gamle udspringsbassin.
”Det giver synlighed mellem aktiviteterne,” siger Marianne og tilføjer, at det var et krav fra Landsbyggefonden for at støtte klatreklubben.
Ligesom i de øvrige vinduer skal der sættes persienner op, så der ikke er ind­kig ved f.eks. kvindesvømning.

Nye brusenicher i Gellerupbadet (Gellerup Badet)Marianne Kennild hænger de nye bruseforhæng op i kvindernes omklædningsrum

Kommune og boligforening

Gellerupbadet er en kommunal svømmehal, hvor det er Århus Kommune, som står for driften, men Brabrand Boligforening der ejer bygningen. Da dette års renovering sker på baggrund af krav fra arbejdstilsynet, er det Århus Kommune, som betaler for dagslys og lyddæmpning.

Carsten Jøhnke, der er ansat i Århus Kommunes Tekniske afdeling står for at koordinere renoveringen, og ham møder vi ved det lille bassin, som net­op er blevet fuget.
”Jeg har været med til at renovere Gellerupbadet tre gange,” siger Carsten.
”For to år siden fik Gellerupbadet den helt store omgang. Det er mindre denne gang. Hvor de sidst var omkring 25 håndværkere i sving, har der kun været cirka 15 denne gang,” fortæller han.

Mød blæksprutten

Sidste del af rundvisningen går gennem omklædningsrummene. Her er der ikke sket de store ændringer, men der er en ny radiator og nyt gulv flere steder. Der er opsat flere forhæng i kvindernes omklædningsrum, som på den måde har tre individuel­le brusenicher foruden de øvrige brusere.

På en bænk ligger en kasse med plakater med Gellerupbadets nye maskot, en blå blæksprutte.
I forbindelse med genåbningen har Marianne været med til at uddele 300 fribilletter og hænge plakater op i forretninger mv. i City Vest, Åbyhøj, Bazar Vest.

”Vi glæder os meget til åbningen. Og til at komme til at svømme igen,” lyser det forventningsfuld fra den glade livredder.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2008-07 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2008-07 September
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2008-07 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data