Ansigtsløftning til Brabrand Boligforening på nettet

Ny hjemmeside for brabrandbolig.dk

af Ulrik Ricco Hansen. Illustrationer fra hjemmesiden

I anledning af Brabrand Boligforenings 60-års jubilæum har vi alle sammen fået en ny foreningshjemmeside. I et friskere layout, større format og med nyere teknik kan du nu opleve Brabrand Boligforening på skærmen – herlig krydret af flotte fotos fra fotografen Morten Søby.

Langt det meste af den gamle hjemmeside er flyttet over på den nye, der åbnede den 12. januar. Siden er stadig under opbygning, og der er stadig en del planer for forskellige udvidelser.

Nye muligheder for afdelingerne
Marianne Stenberg, der er journalist og ansat i Brabrand Boligforenings administration, har stået for meget af indholdet på den nye hjemmeside. Hun vil gerne fremhæve, at der nu er plads og gode muligheder for, at hver enkelt afdeling kan få sit eget hjørne på det nye website:

”Under afdelingerne er der mulighed for, at afdelingerne hver især kan få deres egen lille hjemmeside og selv redigere. Kig ind på en af afdelingerne, hvor I vil se, at der er en knap, der linker videre til et område, der kan udbygges med nye sider, nyheder med mere.

Hvis en afdeling er interesseret i at få mere at vide om muligheden for egen hjemmeside på www.brabrandbolig.dk, er I meget velkomne til at kontakte mig,” lyder opfordringen fra Marianne.Mere på vej

Blandt planerne om udvidelse af hjemmesiden er et bookingsystem til online booking af selskabslokaler, weblogs til f.eks. medlemmer af foreningsbestyrelsen, extranet (eller intranet) for f.eks. beboervalgte og flere under-sites for f.eks. Meyerne og Vejledningscenteret.

Selvfølgelig er der også en hel masse sider og mere materiale i form af f.eks. Word- og pdf-dokumenter på vej ind på den nye hjemmeside.

Alle, der har idéer, forslag og korrektur til de nye sider opfordres til at kontakte boligforeningen.
Har du en længere mening, vil vi selvfølgelig gerne bringe den som læserbrev her i Skræppebladet.
Hjemmesideprojektet er planlagt til at koste en kvart million kroner, bestilt af foreningsbestyrelsen og er en del af boligforeningens markering af 60-års-jubilæet. Prisen svarer til cirka 50,- kr. pr. lejlighed.

Kantet overgang
Da boligforeningen har skiftet system til håndtering af hjemmesiden, er der kommet nye adresser til undersiderne. Det varer derfor et stykke tid, før du kan bruge Google til at finde undersiderne.

I skrivende stund resulterer de fleste links fra Google i en blå fejlside med den lidt mystiske tekst: ”dynamicweb. The page cannot be found. The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.”

Den nye hjemmeside har ikke en søgefunktion, så du er selv nødt til at gå på opdagelse i siderne eller huske, hvordan du klikkede dig frem til noget sidst, du var på besøg.
Forhåbentlig er den en del af de planlagte udvidelser, at der bliver tilføjet en søgefunktion og en lidt mere sigende fejlmeddelelsesside.

Skolerummet
Gemt rundt omkring kan man opdage forskellige nye elementer. F.eks. under ”materialer/ Skolerummet/ BB’s historie/ Historie-fakta” findes et nyskrevet dokument med titlen ”Født af en social tanke”. Her fås hele boligforeningens historie kort fortalt. Bl.a. ses følgende afsnit:

Beboeraktiviteter blomstrer. I 1970 kunne Politiken konstatere, at „Mælk smager godt, men øl lugter bedre. Øl er sagen, hvis beboere skal rystes sammen. I andre boligforeninger spiller de bordtennis, men i Brabrand Boligforening brygger de øl.“ Håndbryggerlauget var en succes fra start, og beboerne tog del i deres boligområde. Den store beboeraktivitet, som karakteriserer Brabrand boligforening, tog her sin start. Fritidsforeningen blev dannet, og boligforeningen fik sit første beboerblad Skræppebladet.

Menupunktet ”Skolerummet” er også en nyskabelse, hvor det ser ud til, at der er planlagt at lægge en stor del materiale frem for f.eks. skoleelever, der skriver opgaver om eksempelvis Gellerup, almene boliger og Brabrand Boligforening.

Online
Se den nye hjemmeside på enten
www.bbbo.dk,
www.brabrandbolig.dk eller
www.brabrand-boligforening.dk
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt