Gellerup invaderes af 1000 frivillige hænder

Kæmpe hovedrengøring i Gellerupparken og Toveshøj Kr. Himmelfarts lørdag, hvor beboerne kan få hjælp til at rydde op på terrassen og i resten af området

af Helle Hansen. Illustration af Jesper Ankjær

Lørdag d. 23. maj i Kristi Himmelfarts-ferien bliver ærmerne smøget op på flere hundrede frivillige unge, som har meldt sig til at bruge en hel dag i Gellerupparken og Toveshøj på at hjælpe området med at løse en masse praktiske opgaver.
Initiativet hedder ACT, og det er en stor fælleskirkelig event, der løber af stablen i Århus i hele Kristi Himmelfarts-ferien, hvor unge fra hele Danmark mødes i Århus for at være med til at tjene borgerne i Århus og på den måde vise næstekærlighed på en praktisk måde.

Om fredagen er det alle århusianerne, som kan nyde godt af tilbuddet om at få en hjælpende hånd med for eksempel havearbejde, rengøring, malerarbejder eller noget helt fjerde. Mens de unge om lørdagen koncentrer deres indsats til at være rettet mod de to boligområder Gellerupparken og Toveshøj.


Havearbejde og containervask
Lederne bag ACT-dagen har holdt indledende møder med repræsentanter for Gellerupparken og Toveshøj, og her er idéer til opgaver, som kan løses, begyndt at spire frem. Og bliver blot halvdelen ført ud i livet, så kommer der til at ske masser af ting og sager i løbet af lørdag den 23. maj.

Haveforeningen Grønærten har budt ind på, at den gerne vil have malet hegn ved haverne på Gudrunsvej, mens der skal gang i en hel hegnsproduktion til de små nyttehaver på Bentesvej og Dortesvej. Og der skal også graves haveslanger ned.

Meyerne og driftsafdelingen møder også ind på ACT-dagen og er med til at styre nogle af de mange frivillige hænder, som både skal være med til at rense bækken i Gellerupparken, vaske containergården, overmale graffiti og male bord- og bænkesæt.

Blomsterdag for alle
En af de vildere ideer, som er ved at blive forberedt, er en ny blomsterdag à la Smuk Dagen i Gellerupparken sidste forår, hvor beboerne fik en altankasse med blomster.

I dette års udgave vil den aktivitet kræve, at beboerne forinden tilmelder sig Blomsterkasse-arrangementet, så der bliver overblik over, hvor mange blomster, der skal købes ind.

Det vil så blive en opgave for nogle af de frivillige hænder at være med til at tilplante alle blomsterkasserne, som beboerne kan komme og hente i løbet af lørdagen.

Blomsterdagen kommer til at foregå på festpladsen i Gellerup. Og der vil blive rundsendt tilmeldingssedler til alle beboere i løbet af maj måned.

Sjov og leg med børnene
Noget af det, som Gellerupparken og Toveshøj har rigtig meget af, er børn. Så en af idéerne går på, at de frivillige unge skal lave en masse aktiviteter med børnene i løbet af dagen.

Det kommer til at ske i samarbejde med KiG og Unge4Unge, og det bliver helt sikkert ikke kedeligt. Der er både idéer om, at både fodboldturnering, orienteringsløb og andre spil og lege skal på programmet i løbet af dagen.

Tilmelding – hvis du har brug for hjælp
Hver enkel beboer kan også komme med sine helt egne opgaver og bede de unge om hjælp. For eksempel til at få slæbt skrammel ned fra altanerne. Eller måske ryddet op på terrassen i stueetagen.

Individuel tilmelding kan ske på www.actevent.dk.
Her skal man beskrive opgaven og fortælle, hvor man bor.

Inden den 22. maj vil beboerne blive kontaktet af ACT-koordinatorerne, som vil aftale nærmere om tidspunkt. De unge vil være i Gellerupparken og Toveshøj hele lørdagen fra kl. 11 – 16.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt