Skræppens Gellerup-blog

Beboernyt på hjemmesiden

urh-arkiv-gellerupparkenNår over halvdelen af boligforeningens beboere bor i Gellerup-området, kommer Skræppebladet og Skræppebladets blog let til at handle om Gellerup. Vi har denne gang og vil også i september-nummeret dele resumeet fra hjemmesidens blog op i to dele, så det lokale fra Gellerup ligger på afdelingssiderne.

Vi bringer her resumeer af et udpluk af de seneste blogindlæg fra midt i maj til midt i juni. Som på bloggen er det nyeste først og datoen er angivet i parentes.

Sundheds-drama på Nordgårdskolen
Børn mellem seks og ni år kan i disse dage opleve teaterforestillingen “Rumlerikkerne i Fedtefadet” på Nordgårdskolen. Børnene skulle gerne opdage, at det kan være sjovt at være sund, og at sunde valg kan være med til at give en sjovere barndom og et langt liv fri for sygdom. (16/6)

Toveshøj-formand afviser nedrivning i Gellerup
Selvom både politikere og toppen af Brabrand af Brabrand Boligforening er klar til at rive blokke ned i Gellerup, skal de ikke regne med beboernes umiddelbare opbakning. Formanden for afdeling 5, Toveshøj påpeger at “Det er afdelingernes holdning at der ikke skal foretages nedrivninger, blot for nedrivningernes skyld”. (15/6)

Boligforening vil gerne nedrive blokke i Gellerup

Studievejledningsbus besøgte Bazar Vest
Fredag fik området ved Bazar Vest besøg af de rullende studievejledere, der kører landet rundt for at informere om videregående uddannelse. Især er målet at vejlede unge med anden etnisk baggrund end dansk til at vælge den fremtidige uddannelsesvej. (13/6)
“Brabrand Boligforening har ikke berøringsangst over for nedrivning,” skriver boligforeningens nyhedsbrev. Dette kan støtte både rådmand Gert Bjerregaard og Jyllands-Postens anbefalinger om nedrivning i Gellerupparken og Toveshøj. (12/6)

Globus1: nyt valgsted manglede vælgere
Ikke mange vælgere havde fundet vej til et af søndagens nye valgsteder, Globus1. Mens resten af Århus i går kl. 18 havde stemmeprocent på cirka 49 lå den kun på omkring 33 for stemmeboksene i Globus1. (8/6)

Vil du være næsehorn i Gellerup?
Gellerupscenen skal i efteråret spille Ole Lund Kirkegårds dejlige historie: Otto er et Næsehorn. Derfor søges spillere – både børn og voksne. Skulle der være et par stærke unge mænd, som er lidt generte, men gerne vil spille teater alligevel, så har de også mulighed for at komme på scenen – forklædt som næsehorn. (4/6)

Pressefoto fra Gam3

Pressefoto fra Gam3

Street basket, dance og hiphop ved Globus1
Der bliver fyret op på grus og asfalt ved Glubus1 på lørdag, når professionelle basketstjerner, DJs, street-dansere og hiphoppere inviterer alle børn og unge i området til en forrygende eftermiddag og aften. (4/6)

Fire familier smides ud af Gellerupparken
Fire af de seks gerningsmænd bag afbrænding af børnehaven Viben kan se frem til at modtage en opsigelse fra Brabrand Boligforening. Hele familien smides ud af lejligheden og må finde en anden lejlighed uden for boligforeningen. (4/6)

JP-leder: Riv en hel række blokke ned i Gellerup
Lederskribenten for JP-Århus er i dag helt på linje med rådmand Gert Bjerregaard, og mener at der skal væltes masser af blokke i Gellerupparken og Toveshøj. (3/6)

Gellerup-nødhjælp er nået til Gaza
I slutningen af april kørte ambulancer, handicapbiler og en stor lastbil afsted fra Bazar Vest med kurs mod Gaza. Bilerne var proppet med nødhjælp i form af legetøj, handicapmidler mv. Nu er delegationen endelig nået frem, men det er ikke alle biler der har fået lov til at køre ind i krigsområdet. (1/6)

Ny rådmand besøgte værested i Gellerup
Laura Hay (V) har netop overtaget posten som social- og beskæftigelsesrådmand. Som forberedelse til den nye stilling har hun blandt andet besøgt et værested i Gellerup. (30/5)

Allan Fisker: Gellerup-fædre glemmer sønnerne
Mange fædre i Gellerup er ikke så gode til at være forældre for deres unge sønner, som de burde være. Det mener Allan Fisker i Gellerupparken. Han er kendt for at samle tøj mv. ind til børnehjem i Letland, og i et læserbrev advarer han fædrene i Gellerup mod at glemme deres sønner. (29/5)

Arkivfoto

Arkivfoto

Seks unge dømt for brand på Viben – familier risikerer udsmidning
I går faldt der dom i sagen mod seks unge mænd, der bl.a. stod bag ildspåsættelse af børnehaven Viben i Gellerupparken sidste år i oktober. Brabrand Boligforening har fulgt sagen tæt, og de dømtes familier risikerer at blive smidt ud af deres lejligheder. Samtidig vil de dømte blive mødt med erstatningskrav for bl.a. den nedbrændte børnehave på 680.000 kr. (28/5)

Succes med tyrkisk musik i Gellerup
Under overskriften “Et andet Gellerup” præsenterer TV2 Østjylland hele ugen en række positive historier fra bydelen. I går fulgte tv-holdet den tyrkiske musikgruppe Group2000. De fire mandlige musikere er opvokset i Gellerup og er med musikken som fritidsinteresse blevet rollemodeller for “områdets unge rødder”. (26/5)

Tre nye boligsociale jobs i Brabrand Boligforening

Integrationspris måske igen til Gellerup
På mandag uddeler Århus Kommune for 6. gang kommunens integrationspris. Blandt de tre nominerede er de to fra Gellerup: Fodboldklubben ACFC i Gellerupparken og Socialcenter Vest. Den tredje nominerede er ISS Jobudviklingscenter Århus. Sidste år var det projektet Unge4unge i Gellerup, der modtog Århus Kommunes Integrationspris for sin kriminalitetspræventive indsats formidlet af unge og til unge. (21/5)
Brabrand Boligforening ser ud til at få en bevilling fra Landsbyggefonden til at styrke den boligsociale indsats i Gellerupparken og Toveshøj-området de kommende fem år. De tre nye stillinger skal styrke og koordinere den boligsociale indsats i området ved oprettelse af “Foreningernes Hus”, der bliver et nyt fælles samlingssted for områdets foreninger og fritidsaktiviteter. (20/5)

Hvor mange almene boliger må der være i Gellerup?
I går var der møde i helhedsplanens politiske styregruppe. Der var stor uenighed om, hvor stor en del af Gellerupparken og Toveshøj der skal bestå af almene boliger. I øjeblikket er der ca. 90%. Konservative og Venstre med rådmand Gert Bjerregaard vil gerne have den ned på 24%.
Forhandlingerne gået i stå på omkring 50%. (20/5)

Smag på pinsen i City Vest
I dagene op til pinse er der rig mulighed for at få gode og eksklusive smagsoplevelser, når City Vest afholder den store madfestival “Smag på pinsen”. De besøgende får mulighed for bl.a. at smage på hjemmelavede spegepølser, eksotiske frugter, friskbrygget kaffe, chokolade, specialøl og friskbagt brød. (19/5)

Arkivfoto

Arkivfoto

Børneskak for millioner i Gellerup

Bjerregaard vil stadig vælte blokke i Gellerup
Rådmand Gert Bjerregaard (V) har hentet nye argumenter til sin idé om at vælte blokke i Gellerupparken. En tur til det hollandske boligområde Bijlmermeer i Amsterdam viser, at det kan lade sig gøre at forvandle et tidligere ghettoområde til en attraktiv bydel ved at rive ned og bygge nyt. (17/5)
Når børn og unge spiller skak, bliver de bedre til at koncentrere sig. Kompetencerne fra det gamle brætspil bliver nu udnyttes i et projekt i Gellerup, hvor Indenrigs- og Socialministeriet har givet 2,6 millioner kroner til Dansk Skole Skak. (15/5)

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-06 Juli

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-06 Juli
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2009-06 Juli

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data