Spejderne pibler frem i Gellerup

Børn og unge fra Gellerup strømmer til Ramala-spejderne, der er en ny aktivitet, som både byder på folkedans, sang og spændende udflugter i naturen

Det begyndte med en håndfuld børn tilbage i marts måned. Og da Skræppebladet en mandag aften midt i juni kigger forbi Legepladsen i Gellerup er barn nummer 58 ved at blive skrevet op som medlem hos de nye Ramala-spejdere.

mor - juni09 001

Det er Walid Mahmoud, der går rundt med den to sider lange medlemsliste, som er initiativtager til den nye spejderaktivitet for børn i Gellerup. Han har gennem de sidste mange år været aktiv i afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken, og nu er han også ansat som medarbejder på Legepladsen i Gellerup. Her har han fået lov til at låne lokalet til at holde spejderaktiviteter i.

Walid har fra barnsben oplevet spejderlivet hjemme i flygtningelejren i Libanon, hvor hans far var og stadig er aktiv i spejderbevægelsen.

”Der foregik det i et slags aktivitetshus, hvor der var aktiviteter for alle aldersgrupper. Børnehavebørn om formiddagen, voksne om eftermiddagen, skuespil om aftenen og så var der fodbold for både børn og voksne,” husker Walid, der var fire år, da han selv begyndte at komme i aktivitetshuset.

Dans er populært

Foreløbig består spejderaktiviteten i Gellerup af arabisk folkedans, hvor der er træning for de små og store to gange om ugen, mandag og torsdag. Danseundervisningen står Mohammed El Haj for. Han kommer fra Libanon, hvor han selv er med i en dansetrup og rejser rundt spiller teater i hele landet. Han er gift med ung dansk-palæstinensisk pige fra Gellerup og har gennem de sidste par år været i Danmark flere måneder om året.

Inden døre på Legepladsen spiller musikken denne sommeraften højt ud af højtalerne. På gulvet er en snes halvstore børn ved at blive instrueret af Mohammed i, hvordan de skal danse. Lige nu øver de på en dans, som de skal opføre ved sankhansfesten i Gellerup.

Folkedansen er meget populær, og ikke kun blandt de unge.
”De sidste to, tre uger har vi også haft folkedans for voksne om søndagen,” fortæller Walid.

Næsten alle børnene i Ramala-spejderne har arabisk afstamning.
”Men aktiviteten er åben for alle børn, også dem med somalisk, kurdisk og dansk baggrund,” understreger Walid, som var rundt ved en lang række lokale foreninger og snakke, inden spejderprojektet blev sat i sving.
”Dengang var alle begejstrede og bakkede op om idéen. Desværre har vi ikke set alle børnene endnu,” siger Walid, som dog håber med tiden at få flere kulturer med.

ramala-spejdere 004

Ramala og Betlehem

At spejdertruppen hedder Ramala-spejderne er nemlig ikke for at signalere, at det er arabiske spejdere. Det er Walids idé, efter at han på internettet tilfældigvis så, at en spejderafdeling i Århus hedder Betlehem.

”Ramala er en lille by uden for Betlehem, og Gellerup er en lille by uden for Århus. Derfor synes jeg, at Ramala ville være et godt navn,” smiler Walid, der har startet projektet uden økonomisk støtte. De røde og grønne tørklæder, som piger- og drengespejderne har på, er ganske hjemmelavede ud af et stykke billigt stof, som Walid selv har klippet i kvadrater.

”Vi tager 20 kroner om måneden for børnene i kontingent. Og vi er kun lige begyndt, så vi har næsten ingen penge”, siger Walid, der dog nu har fået en bestyrelse på plads bag sit initiativ.

”Og efter sommerferien begynder vi også med aktiviteter, hvor vores børn skal ud på ture og opleve, det kan være en fisketur eller en tur i skoven,” fortæller Walid, der indtil videre begynder hvert spejdermøde med at spadsere en tur rundt i Gellerupparken med sine spejdere. Denne aften endte turen på toppen af kælkebakken, og så skulle alle børnene ned gennem rutsjebanens rør før de var klar til at gå i gang med at øve dansen.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-06 Juli

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-06 Juli
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2009-06 Juli

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data