Lysavis lyser op i Globus1

Løbende tekster fortæller om livet i vestbyen

tekst og foto af Helle Hansen

Fredag den 4. september var der premiere på den nye lysavis i GLOBUS1, som både findes udendørs over hovedindgangen og indendørs i hallen ved den store trappe.
Lysavisen er et borger-involverende udsmykningsprojekt, der er sat i gang af Århus Kommunes Billedkunstudvalg, efter at GLOBUS1 blev bygget.

GLOBUS1 lysavis 005

Projektet, der bliver kaldt ”Flere sider af samme sag”, er skabt af billedkunstnerne Grete Aagaard og Tanja Nellemann Poulsen. De to kunstner har gennem workshops og møder fået involveret mange forskellige kulturelle aktører i Gellerupområdet, som har lovet løbende at levere nye tekster til lysavisen.
Så fremover kan besøgende i Globus1 læse informative og poetiske tekster om, hvad der sker i Globus1 og i Gellerupområdet.
”Derudover har vi udsendt et generelt Open Call vedrørende månedens udsagn om området, så borgere i Gellerup kan deltage, hvis de har en ytring om området, de gerne vil frem med,” fortæller Grete Aagaard og Tanja Nellemann Poulsen.

Skoleelever, kunstnere og blade
En lang række leverandører har allerede lovet at være med til at skrive tekster til lysavisen.
Blandt andet er 7. og 8. klasserne på Tovshøjskolen faste skribenter, og så er der lavet aftaler om små tekster fra borgerportalen aarhusvest.dk, Skræppebladet, Gellerup Bibliotek, Klubberne i Gellerup, Gellerupscenen, Cirkus Tværs, Meyerprojektet, Det Kreative Værksted i Yggdrasil og beboerhuset Tousgårdsladen.

GLOBUS1 lysavis 003

Teksten må som udgangspunkt højst være på otte ord, det er den begrænsning, der lægges ind. Der skal skrive korte, klare og fyndige tekster. Ud over at sætningen skal være kort, er der tre regler for tekster, der kan optages på lysavisen: 1. Tilknytning til GLOBUS1 eller til Vestbyen. 2. Indbyde folk bredt til at komme og være med. 3. Ikke. Kommercielle tiltag.

Efter sætningen kan der skrives en hjemmesideadresse, hvis den er relevant.
Har man en ytring eller et poetisk indslag, sender man det til Janni Hylleberg i GLOBUS1 e-post jahy@bbbo.dk
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt