Vinduer haste-udskiftes for to mio. kroner

Råddent vindue faldt ud fra 2. sal i Odinsgård

tekst og foto af Ulrik Ricco Hansen

Beboerne i afdeling Odinsgård på Stenaldervej har igen fået truslen om nedfaldende vinduer ind på livet. Dagen før det ordinære afdelingsmøde faldt et vindue ud og ned på jorden, hvor ruden splintredes. Alle arealer neden for vinduerne er blevet spærret af, og samtidig er alle beboere blevet opfordret til enten at holde vinduerne lukket eller kun åbne med største forsigtighed, indtil alle vinduer hurtigst muligt er udskiftet.

Odinsgård afspærres pga. fare for nedfaldende vinduer.

Odinsgård afspærres pga. fare for nedfaldende vinduer.

Afdelingen har ellers lige fået skiftet en mængde vinduer, efter vinduerne begyndte at falde ud for to år siden. Så sent som i december og januar er der udskiftet vinduer, og de øvrige blev kontrolleret.

Limtræets lim forsvinder

Et nyt fænomen er, at det limtræ, som vinduerne er lavet af, ikke længere hænger sammen, fordi limen er holdt op med at klistre. Og så rådner vinduesrammerne fra midten af træet, selvom det ser frisk og stabilt ud på ydersiden.

Robert Sørensen viser hvordan træet i vinduesrammen ikke hænger sammen pga. manglende lim-effekt i vinduet, der faldt ud.

Robert Sørensen viser hvordan træet i vinduesrammen ikke hænger sammen pga. manglende lim-effekt i vinduet, der faldt ud.

Den ansvarlige inspektør i Brabrand Boligforening, Robert Sørensen, turde ikke udskyde udskiftningen af de resterende vinduer, og brugte dagen efter afdelingsmødet med bl.a. kontakt til både vinduesfabrik og boligforeningens økonomiafdeling. Alle vinduer, der ikke sidder i ly af en altans betondæk, skal skiftes – det er over 200 vinduer og vinduespartier. Prisen bliver sandsynligvis på cirka to millioner kroner, og vinduerne skal udskiftes så hurtigt, som vinduesfabrikken kan levere. Det skulle gerne blive i løbet af november.

Utrygge beboere ønsker sikkerhed
Mandag den 31. august havde beboerne deres årlige, ordinære beboermøde, og naturligvis fyldte snakken om vinduer og vinduesudskiftning godt op på mødet.
En bekymret far var oprevet, kaldte det en skandale og vidste ikke sine levende råd til, hvordan han kan beskytte sine to små børn mod at få et vindue i hovedet.

Også Herman Nielsen fra Brabrand Boligforening deltog på mødet og talte om sikkerhed for beboerne: “Det er jo en katastrofe, hvis der sker noget. Kan vi ikke afspærre områderne, hvor der er fare for nedstyrtning?” Spurgte han.

Inspektør Robert Sørensen lovede, at der allerede dagen efter ville blive opsat afspærring,
Efterfølgende er der også husstandsomdelt advarsler og ophængt løbesedler.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt