48 timers rus i Gellerup

Gellerup oplevede positiv medieomtale, da nye tal om anmeldelser af kriminalitet blev offentliggjort. Omlægning af socialforvaltning kan ryste samarbejde

af Helle Hansen

Fredag den 25. oktober var der nærmest grund til at nive sig i armen. Dagens positive nyhed var, at kriminaliteten i Gellerup i løbet af de sidste to år er styrtdykket. I radio og aviser og på landsdækkende tv-kanaler blev de høje procentsatser nævnt igen og igen i løbet af dagen. 56 procent fald i indbrud, 43 procent fald i gadevold og 38 procent fald i anmeldelser af hærværk lød det glade budskab.

Et citat fra chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen, var med til at sætte nyheden i perspektiv:
”Mon ikke det er på tide at standse marginaliseringen af et helt boligområde, hvor hovedparten opfører sig ligesom borgere andre steder i politikredsen,” foreslog Bent Preben Nielsen, der håber, at Gellerupparken i fremtiden kan undgå at blive betragtet som udelukkende som et område med kriminelle eller socialt belastede beboere.

Alle var enige om, at den positive udvikling i kriminalitetsraten kan tilskrive den indsats, som så mange mennesker er med til at gøre for området. Politiet og socialforvaltningen og de kommunale institutioner har opbygget et fortrinligt samarbejde, som også har forstået at inddrage borgere, boligforening, klubber og foreninger.

Ny socialforvaltning kan skabe uro
I Århus Kommune arbejdes der for tiden med en ny organisering af Socialforvaltningen. Det betyder, at Socialcenter Vest, som vi kender det i dag, forsvinder. Forhåbentlig har politikerne på rådhuset forstået, hvor vigtig en rolle socialcentret har spillet for den positive udvikling i Gellerup.

Det tætte samarbejde med de sociale medarbejder i området må for Guds skyld ikke ofres, blot fordi at nogle politikere skal profilere sig på, at de kan vise handling ved forandring.
Som område må vi kræve, at kommunens sikrer sig, at vi ikke står tilbage med en dårligere social indsats i område efter omorganiseringen. Og som borger kan man spørge selv, hvorfor skal noget, der fungerer, absolut altid laves om?

Tilbage på forsiden
Nu vokser træerne jo ikke ind i himlen, og den positive omtale af Gellerup får heller ikke alle problemer og udfordringer til at forsvinde op i den blå luft. Men det var da rart i nogle timer at kunne knejse lidt med ryggen og sige, ”hvad sagde jeg, det er slet ikke så slemt, som I alle går rundt og tror”. Men derfor behøver man jo ikke at være naiv. For 125 anmeldelse af overfald og 129 anmeldelser af hærværk og 23 gadeoverfald er stadigvæk for mange.

Og Gellerup er ikke med et blevet et paradis på jord. Hvilket også hurtigt stod klart, da Østjyllands Radio søndag morgen lagde ud med følgende hovedhistorien ”Skud mod bybus i Gellerup”. En mand havde skudt direkte mod en bybus onsdag morgen ved Emmasvej, og nu overveje buschaufførerne at stoppe med at køre bus i Gellerup.

Det er stadig opgaver og udfordringer at løse i Gellerup, men det går heldigvis i den rigtige retning..
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt