48 timers rus i Gellerup

Gellerup oplevede positiv medieomtale, da nye tal om anmeldelser af kriminalitet blev offentliggjort. Omlægning af socialforvaltning kan ryste samarbejde

Fredag den 25. oktober var der nærmest grund til at nive sig i armen. Dagens positive nyhed var, at kriminaliteten i Gellerup i løbet af de sidste to år er styrtdykket. I radio og aviser og på landsdækkende tv-kanaler blev de høje procentsatser nævnt igen og igen i løbet af dagen. 56 procent fald i indbrud, 43 procent fald i gadevold og 38 procent fald i anmeldelser af hærværk lød det glade budskab.

Et citat fra chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen, var med til at sætte nyheden i perspektiv:
”Mon ikke det er på tide at standse marginaliseringen af et helt boligområde, hvor hovedparten opfører sig ligesom borgere andre steder i politikredsen,” foreslog Bent Preben Nielsen, der håber, at Gellerupparken i fremtiden kan undgå at blive betragtet som udelukkende som et område med kriminelle eller socialt belastede beboere.

Alle var enige om, at den positive udvikling i kriminalitetsraten kan tilskrive den indsats, som så mange mennesker er med til at gøre for området. Politiet og socialforvaltningen og de kommunale institutioner har opbygget et fortrinligt samarbejde, som også har forstået at inddrage borgere, boligforening, klubber og foreninger.

Ny socialforvaltning kan skabe uro

I Århus Kommune arbejdes der for tiden med en ny organisering af Socialforvaltningen. Det betyder, at Socialcenter Vest, som vi kender det i dag, forsvinder. Forhåbentlig har politikerne på rådhuset forstået, hvor vigtig en rolle socialcentret har spillet for den positive udvikling i Gellerup.

Det tætte samarbejde med de sociale medarbejder i området må for Guds skyld ikke ofres, blot fordi at nogle politikere skal profilere sig på, at de kan vise handling ved forandring.
Som område må vi kræve, at kommunens sikrer sig, at vi ikke står tilbage med en dårligere social indsats i område efter omorganiseringen. Og som borger kan man spørge selv, hvorfor skal noget, der fungerer, absolut altid laves om?

Tilbage på forsiden

Nu vokser træerne jo ikke ind i himlen, og den positive omtale af Gellerup får heller ikke alle problemer og udfordringer til at forsvinde op i den blå luft. Men det var da rart i nogle timer at kunne knejse lidt med ryggen og sige, ”hvad sagde jeg, det er slet ikke så slemt, som I alle går rundt og tror”. Men derfor behøver man jo ikke at være naiv. For 125 anmeldelse af overfald og 129 anmeldelser af hærværk og 23 gadeoverfald er stadigvæk for mange.

Og Gellerup er ikke med et blevet et paradis på jord. Hvilket også hurtigt stod klart, da Østjyllands Radio søndag morgen lagde ud med følgende hovedhistorien ”Skud mod bybus i Gellerup”. En mand havde skudt direkte mod en bybus onsdag morgen ved Emmasvej, og nu overveje buschaufførerne at stoppe med at køre bus i Gellerup.

Det er stadig opgaver og udfordringer at løse i Gellerup, men det går heldigvis i den rigtige retning..

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2009-09 November

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2009-09 November
i sektionen Kommentaren

forsiden af magasinet 2009-09 November

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • Gellerup-nyhed
    48 timers rus i Gellerup
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data