Udstilling i maj på Gellerup Bibliotek

Arkitektforslag til moske og islamisk center i Brabrand/Gellerup

af Sebastian Adorján Dyhr

Udstilling med arkitekt Lærke Munks afgangsprojekt om bygning af en Moské og islamisk videnscenter vises på Gellerup Bibliotek i bibliotekets åbningstid i perioden 11. maj – 12. juni 2010.

Indholdet i udstillingen er plancher, der viser, hvordan man kan forene en islamisk kultur og identitet med den danske arkitektur og byggestil.

Den Moské, som Lærke har arbejdet med, har form som et bjerg og med religiøse symboler og ikke som forventet med kuppel og minerater. Moskéen skal efter Lærke Munks mening ikke bare være det religiøse rum, men også et islamisk center. Bjerget er valgt som form, fordi det i flere religioner er kendt, som det sted Gud åbenbarer sig for mennesket.

Lærke Munk ønsker, at Moskéen og videncenteret skal placeres i Gellerup for at binde bydelen sammen med resten af Århus, og ser derfor en Moské som en naturlig del af en kommende Helhedsplan for bydelen. Moskéen kan måske være det, som får borgere fra resten af Århus til at strømme til Gellerup.

Udstillingen bliver derved både et indlæg til en relevant samfundsdebat, og et eksempel på hvordan arkitekter kan omsætter komplekse problemstillinger til form og rum.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt