Den vigtige sociale helhedsplan

Debatindlæg

af Keld Albrechtsen, næstformand i Brabrand Boligforening

Debatten om Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj handler naturligvis i høj grad om de fysiske forandringer, der skal omdanne området til et bykvarter med liv, butikker og arbejdspladser. Men rådmand Hans Halvorsen gør opmærksom på den anden side af sagen, der er lige så vigtig: den sociale helhedsplan. Det er dejligt, at vi har en rådmand, der så klart og præcist melder ud om indsatsen for uddannelse af de unge og løsning af de sociale problemer.

Som Hans Halvorsen gør opmærksom på, så er der tale om en indsats, der allerede har givet positive resultater. Flere i uddannelse, flere i arbejde. Den såkaldte Gellerup-model med et tæt samarbejde mellem sociale myndigheder, skole, politi, boligforening, foreninger o.s.v. begynder at vise sig i statistikkerne. Kriminaliteten i Gellerup/Toveshøj er i dag af samme størrelsesorden som vi kender fra de fleste andre bykvarterer. Det er stadig for meget. Men det er da en god begyndelse.

Rådmanden rammer hovedet på sømmet, når han skriver, at vi må sikre uddannelse til alle, der vokser op i Gellerup og Toveshøj. Og at der særlig må sættes ind for at få de unge mænd i området i gang. Som beboer på Holmstrup Mark er man jo godt bekendt med, en del af de yngre mænd har rigelig meget tid i dagtimerne til at køre rundt på knallerter, der ikke til punkt og prikke lever op til reglerne.

Disse unge mennesker må ikke overlades til sig selv og til et liv, hvor kedsomhed kan føre til triste ting, i værste fald bandedannelse. Det kan og skal forhindres. Ikke alene for de unges egen skyld, men også for samfundets skyld. Velfærdssamfundets overlevelse hviler på, at de unge, der vokser op i dag, alle kommer ind på arbejdsmarkedet, så der bliver hænder nok i fremtiden. Hvis rådmanden vil gøre det spørgsmål til en mærkesag, så skylder vi alle at bakke op!
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt