Uffe roder lidt i rytmeboxen

med nye og svære ord

af Uffe Adelørn, beboer afd. 22, Sonnesgården
illustration af Jesper Ankjær

Åh, er der noget så dejligt som sådan en stille eftermiddag med avisen, en god kop kaffe og ”Skræppen” som den milde dessert? Avisens mange nye og smarte ord flyder som en lind strøm gennem hovedet: innovation, implementering, coach, teamwork, progression, kognition, valens, multiple-choice, sociometri – ja, blot for at nævne nogle få. Men ingen af disse ord er dog for noget at regne mod et lang mere dansk-klingende ord, der forekommer utallige gange i såvel avis som i ”Skræppen”, nemlig: helhedsplan!

Som beboer i en hvilken som helst af Brabrand Boligforenings mange afdelinger må man på et eller andet tidspunkt tage stilling til ”HELHEDSPLANEN”.
Der sidder man så og gentager ordet, smager på det og må til sidst blive klar over, at med så megen omtale må det nødvendigvis være noget, der i beboerdemokratiets navn skal tilflyde ALLE boligforeningens afdelinger. Hver afdeling sin helhedsplan!!

Jeg lukker en stund alt andet ude og foretager en hurtig gennemgang af de uanede muligheder, der dermed foreligger for vor lille afdeling: en bred forretningsgade ført fra porten og tværs gennem beboerhusets fløj med gæsteværelserne for at slutte med et herligt stormagasin på den vestre parkeringsplads.

Viceværtens redskabsskur udbygges og forsynes med 6 etager, hvor den øverste forbeholdes et par store pent-house-lejligheder, der kan tiltrække ressource-stærke nye beboere. De eksisterende lejligheder gøres større, og alle stuelejlighederne udlejes til kontorer. Beboere fra de ”beslaglagte” lejligheder flyttes til en anden af boligforeningens afdelinger (som måske endnu ikke er gået i gang med deres helhedsplan) eller måske til et lukket område et stykke fra midtbyen.

Den håbløst gammeldags høj med bækken udjævnes og giver plads til swimmingpool, og langs grænsen til naboejendommen anlægges græsarealer med boldbaner. Der skal dog på det kraftigste advares mod, at ”Det Grønne Udvalg” skal have eget klubhus med tilhørende udsigtstårn!
Derudover kunne man så…

På sædvanlig sød og venlig måde vækker min kone mig og gør opmærksom på, at jeg endnu ikke har fået klaret opvasken fra middagsmaden, så jeg må undlade at få mine mange gode og innovative forslag implementeret i vor helt egen helhedsplan!
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt