Boligerne bliver sat i stand

Prøve på en nyrenoveret lejlighed

Jeg tænker umiddelbart ”Her vil jeg bo”, da inspektør Peter Sørensen åbner døren, og vi træder ind i entréen til en helt nyrenoveret lejlighed på Lottesvej. Godt nok er der snevejr udenfor, men det stikker ikke det lys og den ro og stil, der kendetegner det nye design, som er helt tro mod det oprindelige Gellerupparken fra 1960’erne, men opdateret til år 2010.

Lejligheden er malet hvid – vægge hvide, nye lyse karme og fodlister samt hvide skabe. Dørene er udskiftet til hvide dør, der ikke koster det samme i reparation, som de gamle døre. Det vil sige, at sker der en skade på en dør, er den rimelig nem at erstatte, og beboere undgår store fraflytter-regninger ved evt. misligholdelse.

Let at vedligeholde

Generelt er lejligheden sat i stand, så den for beboeren ikke blot er flot og moderne, men også let at vedligeholde. Den er så at sige ikke alt for sart – Juncker gulve, der kan tåle at blive brugt, og elementer som ikke koster en formue at udskifte. Den store skydedør i stuen er erstattet af en halvvæg og mindre dør, så der fortsat er skærmet af til et soveværelse. De gamle skydedøre kostede op til 40.000 kroner, så for beboere, der er kommet til at skade en skydedør, har det betydet meget store efterregninger.

Nyt køkken

Køkkenet er et HTH-køkken, begge badeværelser er komplet renoveret med nye håndvaske, fliser, brusekabine og badekar. I det ene badeværelse er der indsat vaskemaskine og tørretumbler. Badekarret i det andet badeværelse er nyt og med samling mod gulv og væg, så man bedre undgår snavs og fedt under karret.

Nye garderobelåger

I entréen er der indsat nye garderobelåger, og el-tavlen er flyttet ud fra skabet og sidder nu på væggen, da det er et lovkrav. Stikkontakter, der i de gamle lejligheder, er indbygget i karmene, er nu flyttet ud på væggen. Der er udført en prøvelejlighed, men målet er 15 – 20 prøvelejligheder, som kan vises frem.

Der er i helhedsplanen indarbejdet muligheden for at få sat alle lejlighed­er i stand indvendigt. Vedligeholdelsesplan for lejlighederne kommer sideløbende med omdannelse af blokke i fase 2. Målet er at sikre, at kvaliteten af boligerne inden døre kommer op, så boligerne i fremtiden kan udlejes. Det vil betyde en vis økonomisk investering, da der er et vedligeholdelsesefterslæb.

“Vi er nødt til at sikre, at de lejligheder, der skal udlejes, også er i en sådan stand, at de kan lejes ud. Man kan sige, at det er en bunden opgave. Hvis vi ikke har helhedsplanen, så skal den opgave alligevel løses, men så er der bare ingen penge til det.

Eller sagt på en anden måde så skal de to afdelinger selv hente pengene til at løse den opgave. Der er nok ingen tvivl om, at der på et tidspunkt vil komme et myndighedskrav om, at boligerne skal være i bedre stand end i dag. I kraft af helhedsplanen kan vi føre penge fra jordsalget ind i de to afdelinger, og så står beboerne ikke alene med den opgave,” siger Keld Albrechtsen, næstformand i foreningsbestyrelsen.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2010-11 December Ekstra

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2010-11 December Ekstra side 10-11
i sektionen Indstik: Helhedsplan

forsiden af magasinet 2010-11 December Ekstra

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data