Derfor anbefaler jeg helhedsplanen (Troels siger ja)

Spørgsmål til Troels Bo Knudsen, medlem af Toveshøjs afdelingsbestyrelse

af journalist Marianne Stenberg

Hvorfor anbefaler du et ja til helhedsplan­en?
Fordi helhedsplanen er nødvendig for at give området et generelt løft fra at være socialt udsat boligområde til at være et bedre sted for beboerne. Vi har brug for mere liv i området både i form af, at der kommer flere aktiviteter for beboerne, men også, at der kommer til at ske ting herude, som vil få folk udefra til at besøge os.

Bygaden er vigtig som et trækplaster ikke blot for os lokale, men forhåbentlig også for borgerne i byen. Endelig er helhedsplanen det værktøj, der skal til for, at vi kan få flere arbejdspladser ind i området og dermed få skabt en langt mere livlig og spændende bydel.

På Toveshøj bevarer vi alle de gode ting, vi har – de grønne områder og et godt socialt liv, og tilsætter det samtidig en række nye faciliteter som for eksempel ældreboliger, så vores ældre beboere kan blive i afdelingen, og et aktivitets- og sundhedshus.

Hvad sker der hvis beboerne siger nej?
Så står vi i en meget vanskelig situation, hvor vi vil få meget svært ved at få penge til de aktiviteter og forbedringer, som er nødvendige for at gøre Gellerup-området til et godt sted at bo. Det vil blive overordentlig vanskeligt for os at få et konstruktivt samarbejde med kommunen fremover med et nej til helhedsplanen. Vi kan også forudse økonomiske konsekvenser på grund af et eventuelt huslejetab, der opstår ved manglende efterspørgsel til vores boliger og deraf følgende tomgangstab.

Forstår du beboeres skepsis – frygt?
Ja, jeg kan godt forstå, at beboerne har svært ved at forholde sig til så store forandringer, som denne helhedsplan jo er. Men man skal ikke se forand­ring­er som trussel men mere som en positiv chance for at skabe noget bedre.

Er helhedsplanen nødvendig?
Vi har et dårligt ry, området mangler liv, og en meget stor del af beboerne lever på kanten af arbejdsmarkedet og samfundet. Det er en negativ spiral, vi er inde i. Men med helhedsplanen kan vi vende udviklingen, fordi der sættes ind med en helhedsorienteret indsats – vi bruger hele skytset.

Hvorfor nedrivning?
Nedrivning er ikke et mål i sig selv, men i det her tilfælde er nedrivning af 3 blokke nødvendige strukturelle forandringer for at give plads til bygaden og 1000 nye arbejdspladser.

Hvordan er der i Gellerup-området om 10 år?
Om 10 år vil Gellerup-området blive omtalt på lige fod med andre byområder i Århus. Det vil sige, at det ikke længere har ry som ghetto eller socialt udsat boligområde, men er et sted, hvor folk kommer for at handle, deltage i aktiviteter og så også for at flytte ind. Det vil da være så attraktivt at bo her og efterspørgslen så stor, at der er lange ventelister på en bolig i området.

Hvorfor skal jeg som beboer sige ja til planen?
Fordi beboerne med helhedsplanen får opfyldt mange af de ønsker, som de er kommet frem med de seneste år. Planen tager netop udgangspunkt i de lokale ønsker.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt