Raghda drømmer om en pigeklub i Gellerup

Tekst og foto: Informationsmedarbejder Ole Jessen, HotSpot, Aarhus Kommune

Unge fra udsatte boligområder, som Gellerup og Toveshøj, har masser af gode idéer til forbedring af deres eget område. Dem rystede de ud af ærmet ved en idé-dag, som HotSpot var med til at arrangere.

”Vi har virkelig brug for at få en pigeklub i Gellerup.” Sådan siger 16-årige Raghda Ali, som bor i Gellerup, går i gymnasiet og arbejder i Fritidspatruljen. For hende er det desuden meget vigtigt at få gang i flere aktiviteter, som kan holde børn og unge væk fra kriminalitet.

Raghda Ali deltog sammen med 50 andre i diskussionerne ved en idé-dag, som blev arrangeret af Frivilligcenter Aarhus sammen med bl.a. HotSpot.
”Det er ikke nok med penge. Den styrke, vi skal have, skal komme fra beboerne selv. Jeg vil gerne arbejde for, at vi kan få en pigeklub i Gellerup. Men det kræver, at forældrene giver det en chance,” sagde Raghda Ali ved idé-dagen.

Raghda Ali (tv) deltog sammen med blandt andre Nadine El-Ahmad (th) i idé-dagens diskussioner i Gellerup-gruppen.

Raghda Ali (tv) deltog sammen med blandt andre Nadine El-Ahmad (th) i idé-dagens diskussioner i Gellerup-gruppen.

Fra offer til ressource
Der kom unge fra Gellerup, Bispehaven, Herredsvang og Viby Syd, og ved workhops om de enkelte boligområder smed de unge deres gode idéer på bordet. Derefter styrede projektkoordinator Thomas Gajhede fra HotSpot med sikker hånd, at hvert boligområde til sidst stod tilbage med én realistisk idé.

Gellerup-gruppen diskuterede pigeklub samt et bil- og knallertværksted for drenge. Men gruppen endte med en idé om kulturel og sproglig udveksling, som skal indeholde undervisning i bl.a. sprog, kultur og madlavning. Med dette skal unge kunne udvikle sig fra offerrollen til at være ressource-personer.

”Jeg vil gerne arbejde for, at vi kan få en pigeklub i Gellerup. Men det kræver, at forældrene giver det en chance,” siger 16-årige Raghda Ali.

”Jeg vil gerne arbejde for, at vi kan få en pigeklub i Gellerup. Men det kræver, at forældrene giver det en chance,” siger 16-årige Raghda Ali.

Ikke uden jer selv
Louise Morell Holm, leder af Frivilligcenter Aarhus, fortalte, at et netværk blandt idé-dagens arrangører vil arbejde videre med de unges idéer.

”Vi håber, vi kan bære jeres idéer videre. Men vi er ikke i stand til at gøre det uden, at I selv er med,” sagde Louise Morell Holm.
Raghda Ali var umiddelbart efter idé-dagen lidt skuffet over, at pigeklubben ikke blev idé nr. 1 for Gellerup.

Siden har hun tænkt over det og siger nu:
”Vi har valgt det gode forslag om kulturel udveksling, og vi vil satse på det i Gellerup. Men jeg håber, vi kan få en pigeklub med i det.”
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt