Tre, der stemte

Tekst og foto: Lene Christensen

”Gellerup Stemmer” lød den kampagne, der skulle få flere vælgere til at blande sig i folketingsvalget. En række parter forsøgte at hæve stemmeprocenten, og den kom da også op på 76,12 – en stigning på ca. 1,5 procent.

Vi talte med nogle få af de, der valgte at afgive deres stemme på valgstedet i Globus1:

Maria – nede på jorden
Maria har stemt for første gang: ”Det er vigtigt at stemme som en del af demokratiet, og det er min ret.”

Hun har stemt på et parti, som, hun synes er mest nede på jorden og ikke har lovet for meget. Det vigtigste emne for Maria er integrationspolitik. For det er uretfærdigt, at alle udlændinge bliver peget fingre af, selvom det kun er få, der ikke opfylder deres pligt.

Amira og Farah Amin

Amira og Farah Amin  – vigtigt!
De næste, som har været inde og stemme, er Amira Amin og Farah Amin, som er mor og datter. Det er første gang, Farah kan stemme. ”Det er vigtigt at stemme i vores land,” siger Amira og fortsætter, ”man har ret til det og kan benytte sig af muligheden.”

De emner, som har afgjort, hvor Farah og Amira har sat deres kryds, er uddannelses-, arbejdsmarkeds- og uddannelsespolitik.  Og nu skal de hjem og følge valget aftenen igennem.

Kristina Vaabengaard

Kristina Vaabengaard – ny regering
For Kristina Vaabengaard drejer valget sig om at få en ny regering. Vigtige emner for hende er behandlingen af psykisk syge, arbejdsmarkedet og uddannelsespolitik.

”Det er ens ansvar til at deltage og bidrage til valget,” siger hun. Hun glæder sig til, at Danmark får en kvindelig statsminister.
Mange flere valgartikler på www.gellerup.nu
Del eller print denne side:  


En kommentar til
“Tre, der stemte”

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt