Ramallah-spejdertruppen gjorde København usikker

I december pakkede 23 oplagte spejdere turbussen med mad og sovegrej og tog på tur hovedstaden for at lære byen bedre at kende

af Sine Neuchs Thomsen

Efter ankomst til København indkvarterede spejdergruppen sig i udlånte lokaler på Nørrebro. Her var der mulighed for et spil billard eller Playstation, men mest af alt var der plads til at slappe af efter den lange køretur fra Gellerupparken.

Formålet med turen var ikke just afslapning, så lørdag morgen startede programmet tidligt med en tur i Københavns Zoo på Frederiksberg.

”Børnene syntes, det var sjovt at se alle dyrene. Lige fra isbjørnen fra Grønland til tigeren fra Afrika,” fortæller stifteren af spejdergruppen Walid Mahmoud.

Der blev dog også tid til at se til de mere almindelige danske husdyr som fx køer og heste. Børnene var særligt interesserede i køerne, da det for nogle af dem var meget fascinerende at tænke på, at koen er kilden til mælk, ost og yoghurt, blandt mange andre produkter.

Efter en lang dag i dyreparken stod programmet på indendørs hygge og aktiviteter i de lånte lokaler, som det kolde danske vintervejr lagde op til.

Kongehus og vagtskifte
Søndagens program startede med et besøg på Amalienborg. Her lærte børnene om dronningen og den kongelige familie, som uheldigvis var udenbys over julen. Men tanken om at have set den balkon, hvor dronningen vinker til folket på sin fødselsdag, vakte begejstring nok hos børnene.

En anden kilde til begejstring var livgardens vagtskifte, som spejdergruppen var heldig at opleve.

Efter en rask gåtur gennem Amaliehaven skulle børnene selvfølgelig også se Københavns mest kendte turistattraktion – Den Lille Havfrue. Her kunne de voksne tage sig en tiltrængt pause, mens børnene fik brændt energi af på legepladsen ved siden af.

Lektion i demokrati
Ifølge Walid Mahmoud, forældrene til børnene samt resten af bestyrelsen i spejderforeningen er det vigtigt, at børnene får mulighed for at se alle de ting i virkeligheden, som de hører om i skolen og i fjernsynet. Så har de noget konkret at huske tilbage på. Derfor skulle Christiansborg naturligvis også have besøg af den århusianske spejdergruppe.

”Hvis man starter fra bunden, kommer spørgsmålene helt automatisk,” siger Walid Mahmoud og fortsætter ”Børnene er så nysgerrige, og de spørger meget. Jeg er glad for, at jeg ikke var alene om at svare på alle deres spørgsmål”.

De fem spejderledere gjorde, hvad de kunne for at svare på alle de spørgsmål, der dukkede op, da snakken førte hen på flertal, folketing og demokrati, og efter en lærerig lektion i Danmarks politiske system, stimlede børnene sammen og legede vagtskifte i fri fantasi, efter hvad de havde set på Amalienborg.

Efter en lang dag med mange nye indtryk gik turen atter hjem til Århus med en god portion kulturopdragelse med i rygsækkene.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt