Et anderledes kursus

En dag uden politik og hvor temaet var energi

tekst og foto: Bo Sigismund

Repræsentantskabet består jo i hovedsagen af afdelingsbestyrelserne, og derfor har dets arbejde og emner oftest haft politisk karakter. Men denne gang var anderledes!

Dagen blev brugt på et energitema – stadig aktuelt og nærværende på alle planer. Der blev vist eksempler på solceller og solfangere. Der var tekniske oplysninger om bæredygtighed og økonomi, såvel som en gennemgang af, hvad der faktisk kan opnås med kendt teknologi, hvis man forestiller sig en afdeling – med afdeling 6 Holmstrup som eksempel – udnytte alle de muligheder, der i dag er til rådighed. Da det jo vil tage mange år at nybygge sig til bæredygtige boliger, var der virkelig noget at tage med herfra.

Mange hjælpemidler til at spare energi - her er det mini-målere ved den enkelte stikkontakt, der gør det muligt at se, hvor indsatsen batter mest. Det er nemt og kræver ingen forudsætningerr.

Mange hjælpemidler til at spare energi - her er det mini-målere ved den enkelte stikkontakt, der gør det muligt at se, hvor indsatsen batter mest. Det er nemt og kræver ingen forudsætningerr.

Naturligvis kommer meget jo an på adfærd, og her var der en gennemgang af mange eksempler på, hvorledes spild og tomgang kan bringes ned. Måske var der ikke så mange af tilhørerne, der repræsenterede modelhusstanden med 2 voksne og 2 teenagebørn, men alligevel var interessen klar, og udstillinger og omdelte bøger var til støtte.

At brede bevidstheden ud til vores beboere lader imidlertid til at være en meget stor opgave, som der foreløbig kun er begrænsede bud på; selv nok så rigtige ideer skal jo kommunikeres.

Der var interesse for emnerne  - her er det Karen, Jesper og Asger fra afdeling 1, der diskuterer.

Der var interesse for emnerne - her er det Karen, Jesper og Asger fra afdeling 1, der diskuterer.

Der er jo nye afdelinger under opførelse og projektering, og her blev deltagerne præsenteret for nyskabelserne i Solbjerg, Hasselager og Tranbjerg. Havnehusene følger i samme spor. I afdeling 30, Pilevangen, har en beboer fulgt projektet fra indflytning og fremefter, og vi fik en særdeles kvalificeret gennemgang af et speciale fra Ingeniørhøjskolen, netop med afdeling 30 som emne.

De praktiske emner blev forelagt meget sagligt og forståeligt, og der må gerne følges op på denne type kurser. En vellykket dag.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt