Holmstrups stolthed

Genbrugspladsen for Holmstrup Mark fejrede 10-års jubilæum

tekst og foto af Jens Skriver

Festlighederne ved Genbrugspladsens jubilæum 12. maj var nær ved at drukne i regn, blæst og kulde, men de, som mødte op, fik en lærerig og interessant eftermiddag krydret med fadøl, pølser og musikalsk underholdning fra Kenni.

Genbrugspladsen er et samarbejde mellem Brabrand Boligforenings tre afdelinger på Holmstrup Mark og grundejerforeningen Bifrost og omfatter i alt 800 lejligheder.

Baggrund
I sin tale sagde Edvin Juhl fra afdelingsbestyrelsen i Holmstrup blandt andet, at man gerne ville reklamere for Genbrugspladsen, så endnu flere beboere benyttede den.

”I 70’erne smed man væk. I 80’erne blev Skraldsugeanlægget nedlagt, og så blev tanken om en genbrugsplads vakt. Først var den en skurvognsplads i forbindelse med renoveringen, men i 2002 blev det en genbrugsplads til affaldssortering.

Kaj Kofoed har været med fra starten, og er helt uundværlig. Genbrugspladsen ville ikke kunne fungere uden ham. Fremadrettet bliver der mere og mere brug for Genbrugspladsen. Kommunen vil lægge affaldsbehandlingen om til større enheder, og det bliver dyrere for brugerne. Derfor bør Genbrugspladsen bevares, så affaldet ikke belaster resten af området.”

Perspektiver
Der blev uddelt gavekurve til de to frivillige Kaj og Kurt, inden Søren Bundgaard Poulsen fra Håndværkerparken fulgte op, og blandt andet understregede, at man ikke bare kan forbruge løs, og affaldssortering er strengt nødvendigt. Gennem ”Affaldssamarbejdet” skal der stilles krav til kommunen. Han sluttede af med at rose den velfungerende Genbrugsplads, men savnede et sted til aluminium.

Kaj Kofoed, Holmstrups utrættelige klunser, takkede for ti gode år, men de sidste tre havde ikke været så rare, for brugerne sorterede ikke, og han må hente alt muligt, som er smidt i de forkerte containere. Dagen sluttede af med, at Kaj gav en rundvisning og demonstrerede de forskellige containere.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt