Affaldsskure anvendes anderledes

Bænk og bøfgrill flytter ind

Tekst og foto: Hans Esmann Eriksen

Hasselengen, der i gamle dage hed afdeling 15, hoppede sidste år på Molokvognen. Ud over en forbedret økonomi ved fjernelse af affald blev det muligt at omdanne affaldsskurene i gårdrummene til fælles spisepladser.

Affaldsskuret indrettet med en bænk og en grillplads

Affaldsskuret indrettet med en bænk og en grillplads

På bænken
Denne historie er en del af en serie om bænke i boligforeningens forskellige afdelinger.
Månedens billeder er fra Hasselengen, hvor der er kommet nye bænke i gårdområderne.
Hvis I i jeres afdeling har en særlig bænk, så fortæl redaktionen om den. Så kommer vi og laver en historie.

Molokker – et nyt affaldssystem
En Molok er en stor affaldsbeholder, som kan graves ned i jorden. Mange af boligforeningens afdelinger har købt Molokker, fordi store mængder affald kan fjernes med et snuptag. Det gør fjernelsen af affald billigere. Afdelingsformand Poul Erik Nielsen fra Hasselengen fortæller, at investeringen i Molokker betaler sig tilbage på få år.

Affaldsskure anvendes til spiseplads
Hasselengen er en rækkehusbebyggelse, hvor husene er grupperet omkring nogle fælles gårde. I hver gård er der et lille fint hvidt skur, hvor affaldet tidligere blev opbevaret i rullecontainere. Det så ikke altid pænt ud. Affaldet er nu ved hjælp af Molokkerne blevet gemt nede i jorden, og derfor kan de hvide skure anvendes til noget andet. Afdelingsbestyrelsen foreslog, at de små skure blev omdannet til en lille spiseplads med en bænk og en lille grill.
Spisepladserne er nu indrettet med en grøn bænk lavet af genbrugsplast. Plastikken trækker ikke fugt og skal ikke males, og bænkene er så tunge, at der skal mange stærke mænd til at flytte eller stjæle dem.

Et problem blev en mulighed for fællesskab
Løsningen i Hasselengen er et eksempel på, at en besparelse samtidig gør det muligt at skabe nye fælles mødesteder i bebyggelsen. Det er i de fælles mødepladser mellem lejlighederne og husene, at fælleskabet i afdelingen udvikles.

Poul Erik Nielsen viser en  Molok-affaldscontainer

Poul Erik Nielsen viser en Molok-affaldscontainer
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt