Gellerupbænken skaber dialog

I Gellerup og Toveshøj bygges der bænke i den helt store stil, og det fejres med en fest på rådhuspladsen i Aarhus til foråret

Af Helle Hansen, foto af Martin Ljung Krabbe

Vinteren har stået i bænkens tegn i Gellerup og Toveshøj, hvor foreninger, institutioner og frivillige siden december har bygget og dekoreret de såkaldte Gellerupbænke. De skal til foråret ud at pynte rundt omkring på torve og stier i Gellerup og Toveshøj, og måske også i resten af Aarhus.

De tre unge bænkebyggere er fra venstre, Ahmed Said, Hodan Farah, og Maha Nabhan.  De viser, hvordan Gellerupbænken kan bruges til at sidde og tage en lille snak.

De tre unge bænkebyggere er fra venstre, Ahmed Said, Hodan Farah, og Maha Nabhan. De viser, hvordan Gellerupbænken kan bruges til at sidde og tage en lille snak.

Bænkebyggeriet er foregået hver søndag og tirsdag i den store sal på Nordgårdskolen, hvor Foreningernes Hus tidligere holdt til. Og i vinterferien blev flere af bænkene også dekoreret af masser af aktive børn og unge, så de nu nærmest ligner små kunstværker.

Bænkene kan vendes på hovedet, og så kan de pludselig være et bord. Eller de kan samles, og så kan de være en væg, en scene, et podie eller en skulptur.

På bænken
Denne historie er en del af en serie om bænke i boligforeningens forskellige afdelinger.
Månedens artikel er fra en af Brabrand Boligforenings største afdelinger, Gellerupparken og Toveshøj.
Hvis der i jeres afdeling er en særlig bænk, så fortæl redaktionen om den. Så kommer vi og laver en historie.

Plads til samtale
Gellerupbænken er en slags byggeklods, hvor børn og voksne kan sidde og slænge sig og skabe sig selv et uhøjtideligt mødested. En bænk, som giver mulighed for at sidde og få en dialog, en snak eller en samtale.

Og så er det håbet, at Gellerupbænken kan være med til at skabe dialog mellem beboerne i Gellerup og Toveshøj og mellem området og resten af aarhusianerne.
Og onsdag den 8. maj rykkes alle bænkene ind på rådhuspladsen i Aarhus, hvor der skal være en fest med musik og kulturudveksling og dialog mellem Gellerup og Aarhus. Og dagen efter fortsætter festen i Bazar Vest – inden bænkene slippes løs i området.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt