Afd. 22: Skomagerdrengene tager kegler

Afdeling 22 – Sonnesgården

Nyt billardbord i Sonnesgården

Tekst og foto af Hans Esmann Eriksen

Da jeg for 10 år siden flyttede ind i Sonnesgården, havde jeg arvet et billardbord, der i mange år havde stået i mine forældres kælder. Det er lidt svært at have sådan et monstrum i en toværelses lejlighed. Derfor aftalte jeg med afdelingen, at bordet kunne anvendes af afdelingens beboere. Bordet fik et nyt klæde og blev sat op i kælderområdet, hvor der også var bordtennis og motionslokale.

Ib ser til, mens Hans udfører det første stød

Ib ser til, mens Hans udfører det første stød

Skomagerdrengene blev oprettet
Sonnesgården er en seniorbebyggelse, hvor der bor betydeligt flere kvinder end mænd. Derfor må mændene have nogle friområder for sig selv i form af små mandeklubber. Først blev ”Madlavning for finere mænd” oprettet. Senere fulgte ”flaghejsningsklubben”, der under festlige former ”pudser flagstangen” ved standerhejsningen om foråret. Det seneste skud på stammen er ”skomagerdrengene”. Medlemmerne mødes typisk onsdag aften og dyster i en skomagerpot under gemytlige former.

Man skal ikke gå ned på udstyret
De køer, der fulgte med bordet, var ikke meget bevendt, så klubbens medlemmer begyndte at købe personlige køer i små lækre etuier og med fine indgraveringer i skæftet.
Det fine udstyr forbedrede spillet og fornøjelsen, men det gamle billardbord kunne ikke følge med. Det var blevet skævt, så noget måtte gøres.

Den hårde kerne i ”Skomagerdrengene” tager afsked med det gamle bord

Den hårde kerne i ”Skomagerdrengene” tager afsked med det gamle bord

Skomagerdrengene må gå til læderet
Der er ikke tradition for, at afdelingen i Sonnesgården betaler for, at en mindre gruppe kan få et nyt billardbord, som ikke er billigt. Derfor oprettede ”drengene ” en forening med et årligt kontingent på 500 kr. pr. person. Det giver en tilstrækkelig stor indtægt til, at man kan tilbagebetale et lån fra FAS, så man kunne købe et nyt bord.

Bordet blev indviet med manér
Som den oprindelige sponsor til det gamle bord blev jeg inviteret til indvielse af det nye bord i slutningen af april. Med min fars fine gamle billardkø mødte jeg op for at udføre det første stød. Det var noget af en oplevelse, når man er vant til et ældre bord, som er lidt skævt, og hvor ballerne løber lidt trægt. Store dele af afdelingen var mødt op for at festliggøre indvielsen af det nye bord.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt