Afd. 6: Afveksling i hverdagen

Afdeling 6 – Holmstrup

Pensionistklubben i Holmstrup betyder samvær

Tekst og fotos af Jens Skriver

Pensionistklubben i Holmstrup har egne lokaler og holder åbent hver tirsdag eftermiddag. Desuden har den en strikkeklub hver tirsdag aften, og hver søndag eftermiddag har Loppen åbent. Her kan man aflevere brugte genstande, som så bliver solgt til fordel for klubbens medlemmer.

Den søndag eftermiddag, jeg kiggede forbi, var der et stort udvalg af varer, men de besøgende kom mest for at få en snak.
”Kom igen på tirsdag”, blev der sagt til mig, ”så er der banko.”

Tonny og Lillian. Th. den mangeårige kontaktperson Gitte Poulsen

Tonny og Lillian. Th. den mangeårige kontaktperson Gitte Poulsen

Tur til Horsens Fængsel
Tirsdag, da der var banko, strømmede folk til. Aktiviteterne har ingen formand. Kassereren, Kirsten Larsen, klarer det meste, og hun forklarede også, hvad der foregår.
”Der er banko den første tirsdag i måneden, så kommer der en 20-25 stykker. Ellers ligger antallet af besøgende på en 15-18 stykker, men det svinger meget.”

Et andet fast holdepunkt er udflugterne. Hvert år er der en halvdagstur, som betales af Loppen, og en heldags, som Pensionistforeningen dækker. Halvdagsturen i juni i år gik til Horsens Statsfængsel. Heldagsturen tilrettelægges efter sommerferien. Ellers drikker man kaffe sammen tirsdag eftermiddag eller går en tur. Udflugter ud af huset arrangeres efter aftale.

Klar til banko

Klar til banko

Snak og hygge
Foreningens formål er, at alle, som ønsker det, kan komme ud til noget. Ønsker om aktiviteter opfyldes, hvis medlemmerne bliver enige om det.
”Foreningen betyder afveksling i hverdagen,” siger et medlem, ”vi hygger os.”

”Den betyder fantastisk meget,” siger Tonny og Lillian. ”Vi kommer ud og får en snak og har samvær med andre. Banko betyder ikke så meget.”

De fleste af foreningens medlemmer kommer fra Holmstrup, men enkelte kommer udefra. Der forberedes en hvervekampagne i Odinsgården og Thorsbjerg.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt