Fritidsforeningen i forandringernes tid

God debat på generalforsamlingen, hvor den nye bestyrelse opfordredes til at komme med forslag til at møde fremtidens udfordringer

Af Helle Hansen

Fritidsforeningen holdt sidst i maj sin årlige generalforsamling, hvor beretningen fra årets gang samt fremlæggelse af regnskab blev præsenteret for de godt 40 fremmødte, som kom fra mange forskellige afdelinger.

Næsten alle beboere i Brabrand Boligforening er med i Fritidsforeningen og betaler de 10 kroner om måneden over huslejen, som et medlemskab koster. For de penge kan afdelingerne søge om støtte til sommerfester og andre kulturelle aktiviteter i afdelingen. Der er også støtteordninger til de lokale pensionistforeninger, og afdelingernes mange foreninger kan også få hjælp fra Fritidsforeningen til at lave aktiviteter.

Sommerudflugt med enorm tilslutning
En af de store opgaver for Fritidsforeningen er den årlige sommerudflugt, som i de seneste par år er gået til Djurs Sommerland. I år var der godt 1800 deltagere og 35 busser, som blev sendt af sted. Desværre var der vist flere, som snød sig med på turen, så bestyrelsen vil næste år stramme op på salget af billetter.

Udover sommerudflugten for børn og familier er der også hvert år i eftersommeren en voksenudflugt, som i år går til Sønderjylland.

Kassen snart tom
På generalforsamlingen fremlagde bestyrelsen et regnskab, som viser, at hvis udgifterne og forbruget fortsætter som nu, så vil kassen være tom om et par år. Derfor var der flere mødedeltagere, som foreslog, at kontingentet skulle sættes op fra de ti kroner, som det har kostet i snart rigtig mange år.

Enden på diskussionen blev dog at fastholde bidraget på 10 kroner i det kommende år, men så skal bestyrelsen gå hjem og lægge en strategi for, hvad Fritidsforeningen skal beskæftige sig med i de kommende år og vende tilbage med en plan til næste års generalforsamling. Under mødet kom der ideer frem, blandt andet om at købe sommerhuse eller måske en feriekoloni, som Fritidsforeningens medlemmer og andre kan låne eller leje.

Kampvalg
Interessen for at være med til at gøre et stykke frivilligt arbejde til glæde for alle beboere var stor. Ti kandidater meldte sig til at være med i bestyrelsen, hvortil der skulle vælges fem medlemmer.

Der var genvalg til Inge Andersen, Holmstrup, og Dagny Mikkelsen, Skovgårdsparken, og nyvalg til Malene Tran, Hasselager, Adam Hansen, Holmstrup, og Youssef Abdul Kader, Gellerupparken. 1. suppleant blev Jytte Nielsen, Hasselengen, og 2. suppleant blev Farhiyo Abukar Mohamed, Toveshøj.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt