Peter Iversen – foreningsmand med passion

Peter Iversen er ny i foreningsbestyrelsen, og Skræppebladets udsendte har besøgt ham på hans arbejde på Godsbanen for at høre, hvem han er, og hvad der driver ham

Tekst og fotos af Elsebeth Frederiksen

Peter Iversen blev til repræsentant-skabsmødet i maj 2013 valgt ind i foreningsbestyrelsen. Efter at den, han prøvede at få til at stille op, ikke ville, besluttede han sig selv for at stille op. Han besluttede sig oprindelig for at stille op til afdelingsbestyrelsen i Holmstrup, fordi han ikke følte, at beboerne blev hørt af administrationen, og demokratiet kunne ligge på et meget lille sted.

”Faktisk forsøgte jeg i starten at blive væk fra afdelingsmøderne, fordi jeg ikke ville blive for involveret, men til sidst blev jeg alligevel indfanget,” forklarer han.

Det var en renovering i Holmstrup, som gjorde udslaget. Varmemålerne, som var sat op i bebyggelsen, blev ikke vedligeholdt, og de gik ned en efter en. Her fandt Peter Iversen ud af, at man skal være opmærksom på, hvad boligforeningens administration laver.

”Administrationen er til for beboerne og ikke omvendt, det ser de nogle gange ud til at have glemt.”

Foreningsbestyrelsesmedlem Peter Iversen er uddannet trykker og ansat i seniorjob på Godsbanens grafiske afdeling.

Foreningsbestyrelsesmedlem Peter Iversen er uddannet trykker og ansat i seniorjob på Godsbanens grafiske afdeling.

Trykker og foreningsaktiv
Peter Iversen blev uddannet trykker i 1979. Han har siden arbejdet for forskellige virksomheder og har altid brugt sit fag, selvom det ofte har været industrielt samlebåndsarbejde. Han har bl.a. været sikkerheds-, tillids- og fællesrepræsentant på en af de virksomheder, hvor han har arbejdet, og da han blev medlem af HK, var han også medlem af bestyrelsen for Østjylland samt en del andre bestyrelser.

Da han i 2009 mistede sit job pga. nedskæringer i virksomheden, var han først to gange i løntilskud i Huset. Efter en del forvirring om ansættelsen og om, hvorvidt han var berettiget til seniorjob, blev han endelig pr. 15. marts 2013 ansat i seniorjob på Godsbanens grafiske afdeling frem til 2017.

Han er glad for arbejdet og for at kunne bruge sin erfaring fra sit tidligere arbejde. Det eneste ærgerlige ved denne arbejdsplads er, at den er kommunal, og han derfor har måttet opgive sine bestyrelsesposter ved HK, da kommunen har sin egen overenskomst med en anden fagforening. Peter Iversen ser det dog positivt, at han ikke har så mange bestyrelsesposter mere, så han netop har tid til afdelings- og foreningsbestyrelsen. At han har en stor passion for politik, er tydeliggjort, ved at han stiller op til kommunalvalget i november for Enhedslisten.

Mål for bestyrelsesarbejdet
Peter Iversen er meget fokuseret på, at boligerne skal være til at betale for almindelige mennesker. Her fremhæver han de nyeste bebyggelser i blandt andet Tranbjerg som gode eksempler på, at man kan slippe med en billig husleje på grund af lavt varmeforbrug. Mange af de gamle bebyggelser er i dårlig stand og dårligt isolerede, så de på den måde bliver dyrere at bo i.

Helhedsplanen i Gellerup og Toveshøj er noget, som optager foreningsbestyrelsen meget. Peter Iversen har dog ikke sat sig så meget ind i den endnu. Dog mener han ikke, at det er nødvendigt, at blokkene bliver revet ned. Han mener, at selvom han ikke bor i afdelingen, kan han jo godt have en mening om det. Han mener også, at de, som bor i blokkene, som skal rives ned, er blevet behandlet dårligt af boligforeningen. Her hentyder han til det brev, som blev udsendt til beboerne, hvor de var udelukket fra at flytte til nogle af de andre afdelinger.

”Selvom borgmesteren var hurtig til at rive brevet i stykker, virker det, som om man betragter Gellerups beboere som andenrangsborgere. De siger med sådan et brev, at alle, der bor i Gellerup, er kontanthjælpsmodtagere, og hvem siger, at folk ikke har et arbejde?”

Dette lyder som en sag, Peter Iversen vil arbejde mere for i fremtiden i foreningsbestyrelsen: At man bliver talt ordentligt til og bliver respekteret.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt