Konkurrence om byrum og bydelsparken går i gang nu

Fem teams valgt til konkurrencen om sammen med beboere og borgere at skabe byrum og bydelspark

Af journalist Marianne Stenberg, Brabrand Boligforening

Byrumskonkurrencen er nu godt i gang. Fem stærke teams er valgt til at konkurrere om bedste bud på, hvordan byrummene i Gellerupparken og Toveshøj skal se ud. I faktaboksen er vist, hvem de fem teams er.

Lige nu sidder et andet hold arkitekter og skriver på konkurrenceprogrammet. Det får de fem teams udleveret sidst i oktober, hvorefter konkurrencens første fase går i gang. Programmet indeholder blandt andet input fra den beboer- og borgerinddragelsesproces, som har kørt fra april til juni.

I første fase arbejder de fem teams hver for sig. Det sker i perioden fra oktober til sidst i 2013/årsskiftet. De fem forslag vil blive udstillet i lokalområdet, så beboerne kan se arkitekternes forslag, og de får også chancen for at komme med input.

De fem forslag bliver frem til februar vurderet af et bedømmelsesudvalg, som vil udvælge et eller to forslag, der går videre til konkurrencens 2. fase, der løber frem til foråret 2014. Bedømmelsesudvalget består af repræsentanter fra Brabrand Boligforening, Aarhus Kommune, Realdania samt fagdommere. Til at repræsentere beboerne og boligforeningen er valgt næstformand Keld Albrechtsen samt afdelingsformænd Helle Hansen og Anett S. Christiansen.

I 2. fase inviteres et eller to vinderforslag til forhandlingsbordet. Det vil sige, at de sammen med en forhandlergruppe skal bearbejde/tilpasse forslaget. Det løber hen over foråret, så man forventeligt offentliggør et vinderprojekt inden sommerferien 2014. Vinderprojektet bliver udstillet inde i Rådhushallen samt i Gellerupparken og Toveshøj. I forhandlergruppen sidder der også repræsentanter for beboerne.
Når et vinderforslag er valgt, vil en realiseringsproces gå i gang, men det sker ikke, uden at forslaget/projektet har været forelagt på beboermøde i de to afdelinger, og beboerne har sagt ja. I 2014 vil der blive udskrevet en arkitektkonkurrence på de to beboerhuse i Gellerupparken og på Toveshøj. Beboerhuse og byrum er primært finansieret af Landsbyggefondsmidler.
Følg processen på Facebook.

De fem teams er:

 • SLA A/S
  Underrådgivere: COWI, EFFEKT, Konsulenter Social Action GAM3
 • Vandkunsten A/S
  Underrådgivere JAJA Architects, BOGL, Orbicon, Konsulenter UiWe, Ahment Demir
 • MASU planning ApS
  Underrådgivere: Cebra Arkitekter A/S, Habitats, Urban Catalyst
 • Kirstine Jensens Tegnestue ApS
  Underrådgivere: Ecositema Urbano, Hatch and Bloom, Konsulenter Maje Hojer Bruun, Nor-consult
 • COBE ApS ApS
  Underrådgivere: Preben Skaarup Landskab, MOE A/S, ÅF – Hansen & Henneberg A/S, Plan og Proces ApS

Teams er sammensat af arkitekter, byplanudviklere mm.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt