Hejredalskollegiets fremtid er stadig uafklaret

Kollegiets bestyrelse afventer udspil fra kommunen

Tekst af Jens Skriver, foto af Martin Krabbe

”Vi venter på et udspil fra kommunen, og intet ligger fast,” siger Søren Jensen, der er formand for beboerrådet og medlem af bestyrelsen på Hejredalskollegiet.

”Ikke mindst boliggarantien for beboerne er et vigtigt ønske for os. Kollegiets fremtid afhænger af , om vi finder den rette økonomiske løsning. Vi har tabt penge gennem mange år. Problemet er, at bygningerne er gamle og dårligt isolerede og slet ikke tidssvarende. Men vi mangler midler, og en renovering er blevet udsat, men det forhandler vi med kommunen om,” fortæller Søren Jensen og tilføjer, at der tidligere også var betydelige huslejetab, men nu bliver der betalt for mange af værelserne.

Men nogle værelser, der er reserveret til Erasmusstuderende, står dog tomme.

”Erasmusstuderende, der kun bor her et halvt år, udgør omkring halvdelen af beboerne, og størstedelen af de øvrige beboere er også udlændinge. Det er, fordi de udenlandske studerende begynder at søge bolig for sent, og derfor havner de på Hejredals- eller Skjoldhøjkollegiet, hvor der er flest ledige værelser, selv om de burde fordeles ud på alle kollegier,” mener Søren Jensen.

Kollegiets fordele
Søren Jensen, der er blevet færdig som elektronikingeniør, har boet på Hejredalskollegiet i hele sin studietid.
”Det er billigt, og afstandene er acceptable,” siger han.

”Jeg bor på en god gang, hvor vi godt kan blive enige om at gøre rent. Her bliver også holdt nogle fester en gang imellem. På grund af de mange flytninger er en del af beboernes langsigtede interesse for kollegiet imidlertid ringe,” siger Søren Jensen.

I og med at kollegiet er selvejende, er det faktisk beboerne selv, der bestemmer, for eksempel kan de selv bestemme ordensregler.

”Men de fleste af beboerne ved ikke, at beboerrådet også repræsenterer beboerne overfor bestyrelsen. Til gengæld er kollegiets beboerråd aktivt på Facebook, og her kommer mange spørgsmål fra beboerne,” fortæller Søren Jensen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt