Hans Broges Parken er i skred som “rabarber-kvartèr”

Læserbrev

– forstadiet til en ghetto…

Og de første spæde tegn er ved at vise sig i diverse kultursammenstød; for sådan begynder det.

Ofte med “småting” som henkastning af affald, støjende adfærd, parkerede biler uden nummerplader, småhærværk, tyveri, narkohandel, dårlig stil i fællesvaskehuset og anden uforskammet optræden osv.
Selv om “kvoten” for nydanskere er nået, når man tager befolknings-sammensætningen i betragtning, så truer skrækscenariet i Afdeling 1 konstant med, at “kommunen” installerer nogle af de værste mellemøstfamilier, der er smidt ud af andre boligforeninger og afdelinger; – kommunen har nemlig ingen hæmninger i den retning, den kalder det “integration”.

Og problemerne breder sig i disse år, nu er vor nærmeste “nabo”, Skovgårdsparken, også kommet i skred og er på vej mod ghettostatus.

Trist for det engang så pæne kvartèr, der hovedsagligt bestod af velfungerende danske børnefamilier fra middelklassen; ja sådan var hele Gellerup-området faktisk.
Men politikerne har længe villet det anderledes, hvilket selvfølgelig ikke skal afholde os i “bakkerne” fra at tage problemerne i opløbet, inden de eskalerer til Beirut-tilstande, så utrygheden og frygten, og til sidst ligegyldigheden, vinder indpas i vort ellers så dejlige boligområde.

Vi skal være på vagt, og dertil behøves der nogle årvågne beboere, fuldt ud støttet af viceværterne og afdelingsbestyrelsen.
Det vigtigste formål med “anstrengelserne” er naturligvis at holde på afdelingens velfungerende danske børnefamilier, så vi stadigvæk kan kalde os for en “Boligforening” – og ikke for en ghetto.

Erling Melgaard Jarsbo – Udsigten 13

Afdelingsbestyrelsen har haft mulighed for at svare, men er ikke vendt tilbage, inden dette blad er gået i trykken.


Hans Broges Parken. Arkivfoto (kun online) af Ulrik Ricco Hansen

Hans Broges Parken. Arkivfoto (kun online) af Ulrik Ricco Hansen

Svar på læserbrev

Vi må stå sammen

Af Keld Albrechtsen, næstformand i Brabrand Boligforening

Foreningsbestyrelsen har ikke kunnet nå at drøfte dette, så derfor er det følgende en helt personlig kommentar.

Der er ingen tvivl om, at vi i vores boligforening har beboere med tunge sociale udfordringer. Det afgørende er, at vi må stå sammen om at løse opgaven. Dialog er det bedste redskab, vi råder over – og de seneste års erfaringer fra bl.a. Gellerup og Toveshøj viser, at dialog med myndigheder, familier, skole, politi, foreninger, afdelingsbestyrelser m.v. faktisk giver resultater, især i forbindelse med indsatsen mod den hårde kriminalitet.

Og nu arbejdes der energisk på at nedbringe hærværk. Det gavner ikke vores fælles bestræbelser at tale om Beirut-tilstande eller at bruge ord som ”ghetto”.

Vi må tværtimod se i øjnene, at staten og kommunen på grund af de store besparelser vil stille krav om, at vores beboerdemokrati skal gøre en ekstra indsats, for at vi selv skal håndtere en større del af problemerne. Man kan efter min mening argumentere solidt for, at dette er urimeligt.

Men det er altså de vilkår, et stort flertal i Folketinget byder beboerne i det almene byggeri i de næste fem år, – uanset udfaldet af det kommende valg.

Samtale på tværs af skel
Derfor må vi alle stå sammen og hjælpe hinanden med at klare tingene. På tværs af alle skel må samtalen være vores vigtigste redskab. Hvis vi skaber skel mellem grupper af beboere, så får vi det kun værre alle sammen. En del af vores samtale med kommunen handler om, at vi gennem såkaldt fleksibel udlejning gerne vil undgå for stor koncentration af sociale problemer i vores afdelinger. Men sådanne ønsker får kommunen også ind fra andre områder i byen, og derfor er det vanskelige forhandlinger. Vi gør, hvad vi kan.

Foreningsbestyrelsen  arbejder også for at få helhedsplaner for Søvangen og Hans Broges Parken, som kan sikre gode boliger til en husleje, som er til at betale. Helhedsplanerne skal også sikre, at de to afdelinger bevarer deres gode omdømme, så lejlighederne fortsat kan udlejes til alle grupper og dermed fremmer en alsidig beboersammensætning. Også derfor er det vigtigt, at vi taler sagligt og nøgternt om de udfordringer, der er, men at vi ikke gør dem større, end de faktisk er.
Del eller print denne side:  


En kommentar til
“Hans Broges Parken er i skred som “rabarber-kvartèr””


  • 1

    MarianneFisker skriver:

    Jeg kan kun tilslutte mig til Erling Meldggard Jarsbo kritik,det kan ikke passe at kommunen bare kan skalte og valte, bare fordi de har besluttet at Gellerup skal være atraktiv, det er 40 år forsent også med intregretionen. så der skal sættes et stop nu.Marianne TH. Fisker Hans Brogesvej

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt