Hjælp, der kommer et hul i blokken

Læserbrev

Der kommer et hul i blokken på Gudrunsvej 38-46, som skal omdannes til ejerlejligheder. Vi kikker lidt bag om det.

Hvorfor lave hullet?
Området skal åbnes op med nye veje, og derfor skal der laves et hul i blokken, så den vej, der allerede nu er anlagt ud mod Åby Ringvej, kan føres ind i selve Gellerupparken.

Hvordan har beboerne taget imod det?
Kommunikationen fra Brabrand Boligforening har båret præg af forløbet omkring Helhedsplanen. Derfor har beboerne længe gået og snakket indbyrdes om, hvornår det kommer til at ske, og hvordan.

Har kommunikationen forvirret?
Ja, mon ikke! Ved et længe ventet møde i vinters kom der et svar om det fremtidige forløb, som ikke var et rigtigt svar. Brevet, der kom nogle dage senere, gjorde imidlertid op med tvivlen. Beboerne i opgang 40-46 skal flytte, mens omdannelsen finder sted.

Hvad nu?
Når alt det formelle er klaret mellem boligforeningen og Aarhus Kommune, træder tryghedsgarantien i kraft. I november forventede man, at det ville ske primo 2015. Men svaret ved infomødet var uklart, og der er ikke sket noget endnu. Det betyder, at beboerne i opgangene ikke aner, hvor længe de kan blive boende.

Påvirker det dagligdagen?
I den grad! Folk kan ikke tage imod tilbud om boliger uden at skulle betale for det før tryghedsgarantien, og der er ligefrem hørt et rygte om, at planen om at omdanne blokken til ejerlejligheder er droppet! Ligeledes kan projekter om boligforbedringer ikke rigtig iværksættes uden at blive kortsigtede – og det hjælper ikke at spare op på vedligeholdelseskontoen, når man ikke kan regne med at kunne føre en opsparing over i et nyt lejemål.

Hvad kan beslutningstagerne gøre?
Brabrand Boligforening er dygtige til at informere om Helhedsplanen, men der er rum for forbedring. Det er vigtigt at udvide forståelsen for, at dette er beboernes plan til at sætte en deadline for, hvornår en plan er klar. Eksempelvis at sige: ”31. maj skal vi være færdige!” Det er beboernes hverdag, og ikke akademikernes papirnusseri, det drejer sig om. Ligeledes bør vedligeholdelseskontoen til de berørte boliger følge beboerne. Ikke lejemålet.

Af Sean Ryan Bjerremand
Afdeling 4, Gellerupparken


Svar på læserbrev

Kære Sean,

Tak for dit indlæg. B4 er et komplekst projekt med tre aktiviteter, der skal sættes i gang på én og samme tid. Der brydes igennem til en ny vej, blokken renoveres, og boliger sælges som ejerlejligheder. Vi har fuld forståelse for, at det ikke er let at være beboer i blok B4, mens projektet fortsat er på tegnebrættet. Desværre kan vi ikke give svar på alle de spørgsmål, som beboerne helt naturligt stiller, og vi har i april sendt et brev til beboerne i den berørte blok om, at som det ser ud nu, forventer vi ikke at have konkrete svar før efter midt i juni i år. Vi ved godt, at det ville være lettere, hvis vi kunne give alle svar lige nu, men det kan vi desværre ikke.

Med venlig hilsen
Ole Bech Jensen, projektchef


Portåbning i eksisterende boligblok set fra Gudrunsvej/Globus1.  Visualisering fra "Forslag til dispositionsplan Gellerupparken + Toveshøj" maj 2010

Portåbning i eksisterende boligblok set fra Gudrunsvej/Globus1.
Visualisering fra “Forslag til dispositionsplan Gellerupparken + Toveshøj” maj 2010

Download forslaget til dispositionsplan fra 2010 hos Aarhus Kommune
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt